Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sen Sanatçı Olsan Ne Olur, Profesör Olsan Ne Olur"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sanatçı Erol Evgin’e tepki göstererek, "Bunlar ne cins adamlar. Sen sanatçı olsan ne olur, profesör olsan ne olur, doçent olsan ne olur. Önce millete saygı duyacaksın" dedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan Fatih...

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2016 20:40
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2016 20:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sanatçı Erol Evgin’e tepki göstererek, "Bunlar ne cins adamlar. Sen sanatçı olsan ne olur, profesör olsan ne olur, doçent olsan ne olur. Önce millete saygı duyacaksın" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yıl Mezuniyet Töreni’ne katıldı. Törende konuşan Erdoğan, öğrencilere tavsiyelere bulunarak, “Sizler Türkiye’nin 2071 vizyonunu şekillendirecek olan nesisiniz. Biz göremeyeceğiz ama duam odur ki sizler göreceksiniz ve o günleri inşa edeceksiniz. Benim gözümde siz asımın neslisiniz” dedi.
“ADAM KÜLLİYENİN NE ANLAMA GELDİĞİNİ BİLMİYOR Kİ”
Konuşmasında Beştepe’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile ilgili eleştirilere yanıt veren Erdoğan, “Günümüzde külliye kavramını kimilerinin sadece cami ile sınırlaması, cehaletlerinden ziyade onların bu müesseselerde verilen eğitimin kalitesini kabul etmek istemeyişlerinden kaynaklanıyor. Aynı tartışmayı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde de yaşadık. Adam külliyenin ne anlama geldiğini bilmiyor ki. Biraz araştırsa görecek. Beştepe’de inşası süren külliyemiz, çalışma ofisleri yanında halen kullanımda olan camisiyle, yakında açacağımız kongre ve kültür merkezi ile inşasına başlanan Türkiye’nin en büyük kütüphanesiyle bir külliye. Bizim amacımız hiçbir zaman Beştepe’de kamu binalarının o soğuk yüzünü sergileyecek bir bina yapmak olmadı. Buraya baktığımızda burada Selçuklu’yu, Osmanlı’yı, modern mimariyi göreceğiz dedik. Öyle bir sentez yapalım ki ‘işte biz buyuz’ dedirtelim. Biz tarihimizi ve kültürümüzü yansıtan. Milletimizin her kesimine hitap eden bir külliye hayaliyle yola çıktık. Hamdolsun hayalimizi büyük ölçüde gerçekleştirdik. Ankara Cumhuriyetimizin başkenti olarak ilan edilmesine rağmen, meclis ve çevresinde sınırlı binalar dışında tarihimize ve kültürümüze katkı sağlayacak eserlerle donatılmamış bir şehirdir. Bu kısırlığı aşmak için şehri Selçuklu ve Osmanlı mimarisini günümüz ihtiyaçları ile birleştirecek eserlerle donatmaya karar verdik. Cumhuriyet tarihimizdeki pek çok ilklerimiz arasına Beştepe Külliyesi’ni ekleyerek bunu başardığımızı düşünüyorum” diye konuştu.
“SEN SANATÇI OLSAN NE OLUR, PROFESÖR OLSAN NE OLUR"
Sanatçı Erol Evgin’in muhtarlık seçimi ile ilgili açıklamalarına da tepki gösteren Erdoğan, “Dün birileri güya bize ihtar vermek için bildiri yayınlamışlar. Kendi ülkesine söven sözde profesörü, terör örgütüne militanlık eden sözde akademisyenleri savunuyorlar. Buradaki hocaları tenzih ederim ama çuvalın içindeki çürükleri de ifade etmeyi hakkımız olarak görelim. Paralel ihanet çetesinin pençesindeki üniversitelere kayyum atanmasına karşı çıkıyorlar. Oraları halledemediler şimdi liselere indiler. Liselere kulak ver diyorlar. Önce sen millettin sesine kulak ver. Birileri de çıkmış muhtarların seçimlerini eleştiriyor. ’Herkesin oyu geçerli olmamalı’ diyor. Bunlar ne cins adamlar. Sen sanatçı olsan ne olur, profesör olsan ne olur, doçent olsan ne olur. Önce millete saygı duyacaksın. Bu milletin hiçbirini küçümseyemezsin. Yaratılmışların en şereflisi insan rabbimiz tarafından ayırt edilmemiştir. Ne diyor orada insan. Ölçü bu. Sen nasıl böyle bir ayrıma gidersin. Bölücü örgütün maşası haline dönüşen milletvekillerine destek veriyorlar. Teröristlerin yakıp yıktıkları şehirlerin faturasını devlete yüklemeye çalışıyorlar. Dönüp bana ‘bizi bu kadar korkutma’ diyorlar. Ben seni ne korkutacağım. Bu ithamları hangisi korku eseri olabilir acaba. Burada korku değil tam tersine terbiyesizlik vardır. Hem ülkenin Cumhurbaşkanı’na her türlü hakareti edeceksin, sonra korkudan bahsedeceksin. Bunlar kendi şerleri ile milleti korkutama çalışıyorlar. Kendilerine buradan diyorum ki; boş atıp dolu tuttuğunuz günler geride kaldı. Artık bu milletin size de, söylediklerinize de, yayınladığınız bildirilere de itibarı yoktur. Milletle, temsilcileri ile kavga etmekten vazgeçmezseniz kendi çirkinliğinizde boğulup gideceksiniz. Gittiğiniz yol yol değil” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.