Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sanatçıları Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Huber Köşkü’nde sanatçıları kabul etti. Telif haklarıyla ilgili düzenlemelerin görüşüldüğü toplantıda, milli takımın dün akşamki zaferi de gündeme geldi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, müzik...

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2016 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2016 17:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Huber Köşkü’nde sanatçıları kabul etti. Telif haklarıyla ilgili düzenlemelerin görüşüldüğü toplantıda, milli takımın dün akşamki zaferi de gündeme geldi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, müzik sektöründe yer alan meslek birlikleri temsil eden sanatçıları kabul etti. Metin Özülkü, Orhan Gencebay ve Ferhat Göçer gibi isimlerin katıldığı görüşme Huber Köşkü’nde gerçekleştirildi.
Yaklaşık 1.5 saat süren görüşmenin ardından açıklama yapan sanatçı Ferhat Göçer, “Bugün burada tüm müzisyen meslek birlikleri adına onları telif haklarını, sosyal haklarının güvence altına alınması, geleceklerinin güvence altına alınabilmesi için geçerli olan yasaların düzenlenmesi ile ilgili cumhurbaşkanımıza taleplerimizi ilettik, desteklerini rica ettik. Sağ olsun bizi uzun uzun dinledi. Sorunlarımızı tek tek anlattık. Bu kadar uzun süreceğini tahmin etmiyorduk ama sağ olsun hepsini dinledi. Biliyorsunuz Türkiye’nin siyasi gündeminde bakanlıkların sürekli değişmesi ile beraber uzun yılladır suya yazı yazar gibi emeklerimiz yarım kalıyor. Kendisinden bunu rica ettik. Hizmette süreklilik talep ettik. Önceki bakanlarımızla bir araya geldiğimizde yaptığımız girişimler sürekli yarıda kalıyor” diye konuştu.
Göçer, görüşme sırasında milli takımın dün geceki zaferinin de gündeme geldiğini ifade ederek, “Dün akşamki zafer konuşuldu. Onun öncesinde milli takım arkadaşlarına ve Fatih Hoca’ya yapılmış üzücü hadiseler konuşuldu. Onun da sıkıntısını dinledik ve biz de duygularımızı ilettik” şeklinde konuştu.
Sanatçı Orhan Gencebay ise telif haklarının sanatçılar için çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Sanatçıyı yaşat ki sanat yaşasın. Türk sanatının korunmaya ve geliştirilmeye ihtiyacı var. Telif hakları sayesinde varlığımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Buna herkesin saygı duyması lazım. Telif hakları gerektiği gibi değerlendirilmediği zaman sanatımız mutlaka eksik, öksüz kalacaktır. Bunu ifade etmeye çalıştık” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.