Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan, orman konusundaki 6 başlığı açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 ayrı başlıktan bahsederek, 5 bin köye 5 bin gelir getirici orman kurulması projesinde kalan 2 bin 700 köy ile ilgili çalışmayı 2019 yılı sonuna kadar tamamlamakta kararlı olduklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2017 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2017 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 ayrı başlıktan bahsederek, 5 bin köye 5 bin gelir getirici orman kurulması projesinde kalan 2 bin 700 köy ile ilgili çalışmayı 2019 yılı sonuna kadar tamamlamakta kararlı olduklarını açıkladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen “İnsan İçin Orman, Ekonomi İçin Orman” programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hedefin 429 bin ton odun dışı orman mahsulü üretimini 685 bin tona, vatandaşlara sağladığı gelir rakamını da 220 milyon liradan 410 milyon liraya çıkarmak olduğunu söyledi.

Orman konusunda 6 ayrı başlıktaki gelişmeleri anlatan Erdoğan, “Bunlardan birincisi orman köylülerimizin gelir düzeylerini artırmak için özel mülkiyet alanlarında yapılan ağaçlandırma çalışmalarının desteklenmesidir. Yüzde 65 hibe uygulaması kapsamında 30 dekar civarındaki arazisini ceviz, badem gibi ağaçlandıran her vatandaşımıza 40 bin liraya kadar karşılıksız kaynak temin ediyoruz. İkinci olarak yaklaşık 1 buçuk milyon yabani zeytin aşılayarak ekonomiye kazandırıyoruz. Gelirlerinin tamamı mahallinde yaşayan vatandaşlarımıza bırakılan ve bugüne kadar 600 bin ağaca ulaşılan projeyi yaygınlaştırarak sürdürüyoruz. Üçüncü olarak tıbbi ve aromatik çalışmaları destekliyoruz. Anadolu sadece kendi bağrında yetişen 3 bin 600 bitkisiyle bereketli ve şifalı topraklara sahiptir. Tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimini ve ticaretini yaygınlaştırarak vatandaşlarımıza önemli bir gelir sağlamak istiyoruz. Hedefimiz 429 bin ton odun dışı orman mahsulü üretimini 685 bin tona, vatandaşlarımıza sağladığı gelir rakamını da 220 milyon liradan 410 milyon liraya çıkarmaktır. Dördüncü olarak 81 ilde tabiat turizmi seferberliği başlatıyoruz. Ülkemizin sahip olduğu tabii güzellikleri gerekli planları ve yatırımları yapmak suretiyle turizme kazandırmakta kararlıyız. Tabiat turizmi genelinde dünyanın ilk beş ülkesi arasına girmeyi hedefliyoruz. Beşinci olarak geçtiğimiz yıl açılışını yaptığımız 5 bin köye 5 bin gelir getirici orman kurulması projesinde kalan 2 bin 700 köy ile ilgili çalışmayı 2019 yılı sonuna kadar tamamlamakta kararlıyız. Ceviz, badem, zeytin kestane gibi ağaçlarla kurulan bu ormanlar sayesinde her vatandaşımız 2 bin liraya kadar ilave gelir elde edebiliyoruz. Altıncı olarak da sınırlarımız dışında Afrika’da Sahra çölünün yayılışını durdurmak için kurulan yeşil duvar projesine destek veriyoruz. Bu kapsamda Türk- Nijer dostluk ormanı kuruldu. Sudan ve Moritanya’da ki ormanlar için çalışmalar sürüyor. Böylece bugünkü programımın 6 başlığını özetlemiş olduk. Hepsinin de ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu projelerin hayata geçirilmesinde emeği olan Orman ve Su İşleri Bakanlığımızı, Sayın Bakanı ve ekibini, hayatını ormandan kazanan tüm vatandaşlarımızı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.