Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile bir telefon görüşmesi yaptı.Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan yazılı duyuruda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabil’den İstanbul’a dönüşü akabinde gerçekleşen...

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2014 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2014 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan yazılı duyuruda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabil’den İstanbul’a dönüşü akabinde gerçekleşen görüşmede, IŞİD’in ilerleyişini durdurmaya yönelik alınabilecek önlemler ve Kobani dahil olmak üzere Suriye meselesinin ele alındığı bildirildi.

Görüşmede, yaklaşık 180 bin Kobanili’nin de aralarında bulunduğu 1,5 milyonu aşkın Suriyeliye kucak açan Türkiye’nin, bu insanlara yaptığı yardımlara değinildiği aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama’nın, IŞİD’e karşı ortak mücadeleyi güçlendirmek için yakın işbirliği yapmayı sürdürme konusunda mutabık kaldıklarına işaret eden açıklama, “İki lider, Afganistan’da barış ve istikrarın güçlendirmeye yönelik çaba harcama konusunda yakın işbirliği içinde olmanın önemli olduğunu da vurguladılar.” diye sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.