Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Müslümanların 3 Büyük Sıkıntısı Var”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müslümanların en büyük 3 sıkıntısının mezhepçilik, ırkçılık ve terör olduğunu belirterek, “İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkeler olarak, ayrım yapmadan tüm terör örgütleriyle, dinimizi...

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2016 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müslümanların en büyük 3 sıkıntısının mezhepçilik, ırkçılık ve terör olduğunu belirterek, “İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkeler olarak, ayrım yapmadan tüm terör örgütleriyle, dinimizi istismar eden tüm cinayet şebekeleriyle mücadele etme konusunda mutabık kaldık” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı 13. İslam Zirvesi kapsamında İİT Genel Sekreteri İyad Emin Medeni’yle birlikte İstanbul Kongre Merkezi’nde ortak basın toplantısı yaptı. Toplantıda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yer aldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ortak basın toplantısında Müslümanların sıkıntılarına ve zirvede alınan kararlara değindi.
Erdoğan, Zirveye katılan liderlere teşekkür ederek, “İslam İşbirliği Teşkilatı 13. İslam Zirvesi’nin ardından sizlerin huzurunuzda olmaktan memnuniyet duyuyorum. Çok farklı dönemde zirveye katılan ülke liderlerine ülke başbakanlarına bakanlara teşekkür ediyorum. Tarihi zirvenin İslam alemi ve dünya için hayırlara vesile olmasını diliyorum 1969 yılında kurulan teşkilat 56 üyesi ve 5 gözlemci üyesi ile dünyanın 2. en büyük uluslararası örgüttür. Türkiye kuruluşundan bu yana teşkilatın faaliyetlerinde aktif olarak yer almıştır. Dün itibaren devraldığımız dönem başkanlığımızda bu çalışmaları daha ileriye taşımanın gayreti içinde olacağız. İstanbul zirvesini adalet ve barış için birlik ve dayanışma temasıyla düzenledik. Birlik anlayışımızı altını çizerek ifade ediyorum. Farklılıklarımızla beraber birlik olmayı başaramadan Müslümanlar olarak yaşadığımız sıkıntıları aşamayız” dedi.
“3 BÜYÜK SIKINTI VAR: MEZHEPÇİLİK, IRKÇILIK, TERÖR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 büyük sıkıntının olduğunu ifade ederek, “En büyük çektiğimiz sıkıntı nedir? 3 ana başlık görüyoruz. Mezhepçilik, ırkçılık ve terördür. İslam dünyasının içinde olduğu bu mezhepçilik bu fitnedir, ırkçılık bu da fitnedir bir diğer tarafta da terör. Bunlar bizi zayıflatmakta, kan kaybına neden olmaktadır. Mezhepcilikte ölen Müslüman ve tekbir getirerek ölüyor. Öldüren o da Allahuekber diyerek öldürüyor. Biz mezhepçilik noktasında ne Şii dinindeniz ne Sünni dinindeniz. Bizim tek dinimiz İslam. Ben Müslümanın. Irkçılık dedim. Herkesin kavmine saygı duyarız. Dünyada ne kadar kavim varsa saygı duyarız. Hiçbir ırk diğer ırka üstünlük mücadelesine girerse bu da fitnedir. Bunlar bizi böler parçalar, vicdandan insanlıktan uzaklaştırır” diye konuştu.
“RUSYA AÇIKLAMA YAPIYOR: ’BİZ PYD’Yİ SİLAHLANDIRIYORUZ”
Erdoğan, Rusyan’nın PYD’yi silahlandırdığı yönünde açıklama yaptığını söyleyerek, “Bir diğeri de terördür. 35 yıldır terörle mücadele ediyoruz. Kaybettiğimiz insan sayısı ortada. PKK’nın içinden doğan terörün biri PYD’dir bir diğeri YPG’dir . Rusya açıklama yapıyor. ’Biz PYD’yi silahlandırıyoruz’. Moskova’da ofis açmışlar. Kimlerin terörün yanında olduğu açık ortada. DAEŞ Irak’ta başladı, Suriye’de yaygınlaştı, şimdi dünyanın diğer ülkelerinde yer alıyor. Sorduğunuz zaman bunu İslam adına yaptıklarını söylüyor. Bir barış dinidir. İçimizi yakan bu manzaranın oluşumunda küresel yapıdaki adaletsizliğin payını asla görmezden gelemeyiz. Dünyada yaşanan krizlerin büyük çoğunun Müslümanların yoğun olduğu bölgelerde olduğu da doğru. Acaba bunun arkasında kimler var. Hangi ülkeler var” diye konuştu.
“TEŞKİLAT ÜYESİ ÜLKELERLE, TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELEDE MUTABIK KALDIK”
Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
“İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkeler olarak, ayrım yapmadan tüm terör örgütleriyle, dinimizi istismar eden tüm cinayet şebekeleriyle mücadele etme konusunda mutabık kaldık. Türkiye olarak gündeme getirdiğimiz İstanbul’da, İslam İşbirliği Teşkilatı Polis İşbirliği ve Koordinasyon Merkezinin kurulması önerimizin kabul görmesinden memnuniyet duyuyoruz, hayırlı olsun diyorum”.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.