Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katıldığı Nükleer Güvenlik Zirvesi’ni Değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’de katıldığı Nükleer Güvenlik Zirvesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, "Son dönemde İstanbul, Ankara, Brüksel, Lahor, Paris gibi gerçekleştirilen terör eylemleri karşısında artık hiçbir...

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2016 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2016 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’de katıldığı Nükleer Güvenlik Zirvesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, "Son dönemde İstanbul, Ankara, Brüksel, Lahor, Paris gibi gerçekleştirilen terör eylemleri karşısında artık hiçbir ayrım gözetmeden terörle küresel mücadele için samimi bir uluslararası işbirliği yapılması gerektiğini vurguladım" dedi.
ABD temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de döndü. İstanbul Devlet Konuk Evi’nde basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, temaslarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı Nükleer Güvenlik Zirvesi’yle ilgili, "Washington’da Nükleer Güvenlik Zirvesi’nde 53 ülke ve 4 uluslararası kuruluştan devlet ve hükümet başkanları ile üst düzey yöneticiler katıldı. Kabul ettiğimiz ortak bildiri de nükleer emniyetin güçlendirilmesi. Nükleer teröre karşı ne gibi tedbirler alınması gerekir, bunların üzerinde duruldu. Dünyada silah yapımında kullanılabilecek nükleer malzemelerin azaltılması konularındaki siyasi irademizi teyit ettik. Ülkemiz adına yaptığım beyanlarda sürece ilişkin değerlendirmelerimizi ve bu alandaki politikalarımızı vurguladım. Bu çerçevede nükleer silahlardan tamamen arındırılmış bir dünyayı kurmamızın gereği üzerinde ısrarla durdum. Yeni nükleer güç santrali projeleri bulunan ülkemiz için önemli bir husus olan nükleer enerjiden barışçıl amaçlarla yararlanma çalışmalarının da nükleer güvenliğe azami özen göstermek suretiyle sürdürülebileceğine işaret ettim. Son dönemde İstanbul, Ankara, Brüksel, Lahor, Paris gibi gerçekleştirilen terör eylemleri karşısında artık hiçbir ayrım gözetmeden terörle küresel mücadele için samimi bir uluslararası işbirliği yapılması gerektiğini vurguladım" diye konuştu.
"23 ABD ŞİRKETİNİN CEO’LARI İLE GÖRÜŞMEM OLDU"
"Zirve vesilesi ile çok sayıda devlet ve hükümet başkanı ile görüşmelerim oldu" diyen Erdoğan, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ayakta yatığımız görüşmeler olduğu gibi, karşılıklı oturarak yaptığımız görüşmeler oldu. Türk Amerikan iş çevreleri ile bir araya gelerek ekonomi alanında atılacak adımları değerlendirme fırsatımız oldu. Gerek ikili olarak ABD’nin en önde gelen kuruluşları ile, ülkemizde yatırımları olan kuruluşlarla görüşmelerimizi yaptıktan sonra yine bir dar çerçeve, yaklaşık 23 ABD şirketinin CEO’ları ile görüşmem oldu. Akşam yaklaşık 500’e yakın bu tür şirketleri yönetici kadroları ile yemeğimiz oldu. Türk Amerikan iş çevreleri ile bir araya gelerek ekonomi alanında özellikle yatırım ajansının bu süreci daha hassasiyetle takip etmesi gerektiğini ifade ettik. Yatırım ajansımızla yapacağınız görüşmelerle ülkemizde nerede nasıl hangi teşviklerden istifade edilerek bu adımlar atılabilir, bunu kendilerine hatırlattım" ifadelerini kullandı.
"TÜRK AMERİKAN KÜLTÜR VE MEDENİYET MERKEZİ ÖNEMLİ BİR MİSYON ÜSTLENECEK"
Türk Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezinin resmi açılışını gerçekleştirdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, merkezin önemine vurgu yaparak, "Son dönemde burada yaşanan önemli gelişmeler karşısında Türkiye’nin çabalarını ve vizyonunu ABD’deki siyasi akademik ve düşünce çevreleri ile paylaşma imkanım oldu. Ziyaretim sırasında ABD’de yerleşik Türk ve Müslüman toplum temsilcileri ile Maryland’da bir araya geldik. Yapımı tamamlanan Türk Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi’nin resmi açılışını gerçekleştirdik. Gerçekten muhteşem bir proje. Tüm Amerika’daki Müslümanların cazibe merkezi haline gelen böyle bir merkeze taa Kanada’dan Müslümanların gelmek suretiyle bizlerle o heyecanı paylaşmaları manidardı. Bünyesinde cami, kültür merkezi, İslam eserleri müzesi, restoranı, bizim kültürümüz içerisindeki hamamlarına varıncaya kadar gayet mimaride Osmanlı sanatının orada ortaya çıktığı bir eseri gördük. Bu merkezin her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan  kültürler arası ilişkilerde uyum açısından önemli bir misyon üstlenecektir. Ziyaretimin hayırlara vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.