Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Havalimanında olanı görüyorsunuz, DAEŞ olduğu ortada”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nda yaşanan kanlı terör saldırısıyla ilgili, “Büyük ihtimalle DAEŞ olduğu ortada. Bunlar İslam adına böyle bir şeyi yaptıklarını söylüyor. Bunların İslam’la filan alakası...

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2016 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2016 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nda yaşanan kanlı terör saldırısıyla ilgili, “Büyük ihtimalle DAEŞ olduğu ortada. Bunlar İslam adına böyle bir şeyi yaptıklarını söylüyor. Bunların İslam’la filan alakası yok. Bunların yeri cehennemdir” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İBB Meclis Üyesi ve Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ’ın yaptırdığı Fethiye-Hasan Gümüşdağ Camii’n açılışını gerçekleştirdi. Burada Erdoğan’a, oğlu Bilal Erdoğan, Beşiktaş Kulübü başkanı Fikret Orman, Türkiye Futbol Federasyonu Yıldırım Demirören, Küçükçekeme Belediye Başkanı Temel Karadeniz, ünlü televizyoncu, sunucu ve yapımcı Acun Ilıcalı eşlik etti.
Erdoğan açılışını yaptığı camide kıldığı cuma namazının ardından kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti.
Atatürk Havalimanı’nda yaşanan terör saldırısını Işid’in yaptığını ifade eden Erdoğan, “Salı günü ramazan bayramını kutlayacağız. Ama acı içinde kutlayacağız. Şehitlerimiz var. Ama şehitlerimizin kanını da yerde bırakmıyoruz. Bir şehit veriyoruz ama 10 tane teröristi indiriyoruz. Bu mücadelemiz sürüyor sürecek. Havalimanında olanı görüyorsunuz ve büyük ihtimalle DAEŞ olduğu ortada. Bunlar İslam adına böyle bir şeyi yaptıklarını söylüyor. Bunların İslam’la filan alakası yok. Bunların yeri cehennemdir. Çünkü bu dünyada bir kişiyi öldüren tüm alemi öldürmüş gibidir. Bu insanlar günahsız, çocuk, kadın, yaşlı. Bir yolculuk yapıyorlar, hiçbir şeyden haberleri yok ve ölümle karşı karşıya kalıyorlar. Buna hakkınız yok Havalimanında ölenlere rahmet diliyorum” dedi.
“Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla tek tek hesabını verecekler”
“Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla tek tek hesabını verecekler“ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu mücadelemi sona erene kadar devam edecek. Terörün ve teröristin dini, ırkı, vatanı yoktur. Bu ramazanda Mardin’e gittim. Askerlerimizle iftar yaptık. Cizre’ye gittik orada da askerlerimizle birlikte iftar yaptık. Kararlılığımızdan taviz vermeyeceğiz. Bu işi er ya da geç bitireceği. Bunların benim Kürt kardeşlerimi sevme gibi, bir dertleri de yok. Şimdi dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla tek tek hesabını verecekler. Kim bu vatanda ihanet ediyorsa benim vatandaşımın verdiği vergiyi farklı yerlerde kullanıyorsa hesabını verecek” ifadesini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.