Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande İle Telefonda Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile telefonda görüştü. Görüşmede, Bodrum’da kıyıya vuran 3 yaşındaki Suriyeli çocuğun da konuşulduğu öğrenildi.Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen...

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2015 21:42
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2015 21:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile telefonda görüştü. Görüşmede, Bodrum’da kıyıya vuran 3 yaşındaki Suriyeli çocuğun da konuşulduğu öğrenildi.
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde gerçekleşen telefon görüşmesinde Hollande, Türkiye’nin Suriyeliler başta olmak üzere göçmenlere yardım eli uzatmasını taktirle karşıladıklarını ve bu konuda Türkiye’nin yanında yer aldıklarını belirtti.
İki liderin, 3 yaşındaki Suriyeli çocuğun cansız bedeninin sahile vurmasının, yaşanan dramı tüm çıplaklığıyla ortaya koyduğunu ve bu konuda Avrupa Birliği başta olmak üzere tüm dünyanın gereken sorumluluğu üstlenmesi gerektiğini vurguladıkları öğrenildi. Hollande’ın Fransa olarak göçmenlerle ilgili olarak Türkiye’ye daha fazla yardım edeceklerine, AB’nin Türkiye ile daha fazla işbirliği yapması için çaba göstereceklerine değindiği de kaydedildi. Fransa Cumhurbaşkanının Suriye konusunda siyasi çözüm bulunmaması halinde mülteci sorununun daha da artabileceğine dikkati çektiği görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan da Türkiye’nin halihazırda yaklaşık 2 milyon Suriyeliye ve Iraklıya ev sahipliği yaptığına işaret ederek, yük paylaşımı konusunda uluslararası toplumun gerekeni yapmasını beklediklerini ifade etti. Türkiye’nin bir yandan da DAİŞ, PKK ve DHKP-C gibi terör örgütleriyle mücadele ettiğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Fransız mevkidaşında bu konuda müttefik ülkelerin desteğinin önem taşıdığını da hatırlattığı öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.