Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Çocuklarını Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Ağırladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Çocukların gözlerinde korkuyu değil, ümidi görmek istiyoruz. Maalesef geçen her dakika, her saat, her gün çocukların gözlerinden yeni yaşların döküldüğünü bize gösteriyor, kalplerinde yeni yaralar...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2015 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2015 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Çocukların gözlerinde korkuyu değil, ümidi görmek istiyoruz. Maalesef geçen her dakika, her saat, her gün çocukların gözlerinden yeni yaşların döküldüğünü bize gösteriyor, kalplerinde yeni yaralar açılıyor” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılan dünya çocuklarını Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ağırladı.
Çocukların hazırladığı özel gösterileri izleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gösterilerin ardından çocuklara seslendi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Türkiye’ye ait olmaktan çıkartarak dünya çocukları ile birlikte paylaşmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etmek istediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizlerle birlikte tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyorum. Çocuk, dünyanın her yerinde masumiyetin simgesidir. Sizlerin masumiyeti bizi daha aydınlık, daha müreffeh bir gelecek inşa etme konusunda teşvik ediyor, yönlendiriyor” dedi.
“ÇOCUKLARA KIYMAYIN EFENDİLER”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocukların yüzüne endişe değil, çocukların yüzüne tebessümün yakışacağını vurguladı.
“O minicik yürekler acıyla değil sevgiyle dolu olmalıdır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çocukların gözlerinde korkuyu değil, ümidi görmek istiyoruz. Maalesef geçen her dakika, her saat, her gün çocukların gözlerinden yeni yaşların döküldüğünü bize gösteriyor, kalplerinde yeni yaralar açılıyor. Onun için burada tüm samimiyetimizle, tüm kalbimizle hep birlikte dünyaya sesleniyoruz. Şimdi hazırlanın dünyaya hep birlikte sesleneceğiz; ‘çocuklara kıymayın efendiler.’” diye konuştu.
Salonda bulunan dünya çocuklarının da aynı anda ‘çocuklara kıymayın efendiler’ demesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Maşallah” diyerek karşılık verdi.
“DÜNYANIN GELECEĞİ SİZLERSİNİZ”
Çocuklara seslene Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajlarını dünya çocuklarının ailelerine, öğretmenlerine iletmesi ricasında bulundu.
Dünyanın geleceğinin çocuklar olduğunu sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyanın geleceği sizlersiniz. Ben sizlere güveniyorum, inanıyorum. 23 Nisan çocuklara armağan edilmiş bir bayram olması yanı sıra milli egemenliğimizin temellerinin atıldığı çok önemli bir bayramdır. Kurtuluş savaşımız gencinden yaşlısına, erkeğinden kadınına milletimizin her bir ferdinin içinde yer aldığı birlikte yürüttüğü bir mücadeledir. Dikkatinizi çekiyorum, ülkemiz için, milletimiz için bu kadar büyük önemi olan bir gün başka bir kesime, başka bir konuya değil sadece çocuklara aittir. Niçin biliyor musunuz, o büyük mücadeleyi yürüten kadrolar kendilerinden ziyade çocukların özgür ve müreffeh geleceğini düşünüyorlardı. Meclis’imizi çocuklarla birlikte ve çocuklar için açtılar. Cumhuriyeti kurarken en önde çocuklar vardı, siz vardınız. Çünkü en önemli hedef çocuklarımızın geleceği idi. Elimizdeki sınırlı imkanlara rağmen öncelikle çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sağlamak için seferber ettik. Bilhassa son 12 yılda eğitimi ülkemizin önceliklerinin en başına yerleştirerek bu alanda çok güçlü bir yapı oluşturduk. Bu sayede Türkiye bugün bölgesinin ve dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olarak geleceğine güvenle bakıyor” şeklinde konuştu.
“HAYALİ OLMAYANIN HEDEFİ DE OLMAZ”
“Sevgili çocuklar bir büyüğünüz olarak sesleniyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
“Hayali olmayanın hedefi de olmaz. Sizlerden kendiniz, aileniz, sevdikleriniz, ülkeniz ve en önemlisi için, dünya için güzel hayaller kurmaktan asla vazgeçmemenizi istiyorum. Çölün ortasında dahi masmavi denizi hayal etmekten asla geri durmayın. Taş yığınlarını arasında dahi rengarenk çiçekleri gözlerinizin önünden eksik etmeyin. Sizlerin o tertemiz kalpleri var ya hayalleri hakikate çevirmeye yeter, siz o kadar güçlüsünüz. Dünyada gördüğünüz kötülükler sizi asla endişelendirmesin. Emin olun ki dünyamız iyilik ve güzellik ekseninde dönüyor. Yeter ki sizler yarın ülkelerinizde söz sahibi yöneticiler, toplumunuzun önderleri olduğunuz da bunları unutmayın. Hayallerinizin hedeflere dönüşmesini, hedeflerinizin de gerçekleşmesini temenni ediyorum. Biz dostlarına kalbini, kucağını sonuna kadar açan bir milletiz. Sizlerin buradaki misafirliğini aynı zaman da kalıcı ve gerçekten derin bir dostluğun başlangıcı olarak görmek istiyorum. Her birinizi bundan sonra ülkemizin birer kültür elçisi olarak görmek istiyorum. Şimdi ben ülkemin çocuklarına da ayrıca sesleniyorum; tanıştığınız tüm arkadaşlarınızın telefonlarını alın ve onlarla tanışıklığınızı devam ettirin. Bizim bir gönül insanımız var. Bir fikir insanımız var, Yunus Emre… Buranın tercümesinin de iyi yapılması lazım. Ne diyor Yunus Emre, ‘gelin tanış olalım. İşi kolay kılalım. Sevelim, sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz.’ Dünyamızın sorunlarını çözmedeki anahtar kelime, nedir o, sevgi… Sevginin açamadığı bir kapıyı başka hiçbir şey açamaz. Burada kurduğunuz dostluklarının, sevginin bereketli zeminde filizlenip tüm dünyayı kaplamasını temenni ediyorum. Bir kez daha ülkemize hoş geldiniz diyorum. Ailelerinize ve arkadaşlarınıza Türkiye’den bol bol selamlar götürün.”
Konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan dünya çocukları ile birlikte ‘Mavi Bulut’ şarkısını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, çocukları hep birlikte söylediği ‘Mavi Bulut’ şarkısına eşlik etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.