Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Demokrasilerde halk ne diyorsa karar odur”

Üsküdar Kısıklı’daki konutu önünde vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşların “idam isteriz” sloganları üzerine “Demokrasilerde halk ne diyorsa karar odur. Öyle zannediyorum ki bu konuyu hükümetimiz ana...

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2016 20:24
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2016 20:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Üsküdar Kısıklı’daki konutu önünde vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşların “idam isteriz” sloganları üzerine “Demokrasilerde halk ne diyorsa karar odur. Öyle zannediyorum ki bu konuyu hükümetimiz ana muhalefeti, muhalefetiyle görüşmek suretiyle bir karara mutlaka varacaktır” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kısıklı’daki konutunun önünde toplanan kalabalığa seslendi.
Erdoğan’ın yanında eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da olduğu görülürken, Erdoğan, vatandaşların “idam istiyoruz” şeklindeki sloganları üzerine “Demokrasilerde halk ne diyorsa karar odur” dedi.
“Öyle zannediyorum ki bu konuyu hükümetimiz ana muhalefeti, muhalefetiyle görüşmek suretiyle bir karara mutlaka varacaktır” diyen Erdoğan, "Bu kararı fazla da geciktiremeyiz. Bu ülkede devlete darbe yapanlar bunun bedelini ödemek durumundadır. Bu iş bu kadar ucuz değildir ve şu anda gerek Amerika gerek Batı hepsine hükümetimiz yazılı mesajlarını gönderiyor, bütün belgeleriyle göndereceğiz. Gerek Pensilvanya’daki o zat, teröristbaşı, Fethullahçı Terör Örgütü’nün başı, bunu Amerika’dan isteyeceğiz. Dostlarımızın da tavrını göreceğiz" dedi.
Batı ülkelerindeki FETÖ üyelerine ilişkin de girişimlerin olacağını belirten Erdoğan, şöyle konuştu: "Batı ülkelerinde olanları (FETÖ üyeleri) isteyeceğiz. Bakalım ne yapacaklar? Gönderecekler mi, göndermeyecekler mi? Bunların hepsi bir sınamadır. Bu sınamadan kim nasıl çıkacak onu da göreceğiz."
"Ortaya koyulan birlikteliğin bundan sonra da olacağına inanıyorum"
Yasama, yürütme ve yargı organlarının çok daha koordineli çalışacağına inandığını vurgulayan Erdoğan daha sonra, “Bu darbe girişiminin olduğu bugünlerde gerek Anayasa değişikliği konusu gerekse bu tür darbe girişimlerine karşı atılacak önemli adımlar noktasında bunun partiler arasında bir ortak payda olduğunu görüyor ve tüm liderlerin parlamentoda o ortaya koydukları birlikteliğin bundan sonra da olacağına inanıyorum. Gerek emniyet teşkilatımızın gerekse askerimizin içindeki bunlara bulaşmamış askerimize, yargımıza çok teşekkür ediyorum. Bu süreç içerisinde dik durdular, eğilmediler, bükülmediler ve görevlerini yaptılar" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.