Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş TL açıklaması

Kayseri'deki toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye’ye sesleniyorum. Yastık altında dövizi olan kardeşlerim, doları eurosu olanlar, diyorum ki bu paraları altına ve Türk lirasına yatırın. Milliyiz biz, yerliyiz biz. Bizim Türk liramız bereketlidir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2016 19:25
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2016 19:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş TL açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu arada biz Rusya, Çin ve İran ile buralarla da alışverişlerimizi yerli parayla yapmak üzere adımlar attık. İnşallah yarın akşam Başbakanımız Rusya’ya gidiyor. Oralarla ticaretimizi yerli parayla yapmanın adımlarını atacağız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu.

Toplam yatırım bedeli 587 milyon lirayı bulan 30 eserin ve hizmetin toplu açılışını yapacaklarını belirten Erdoğan, eserlerin hayırlı olmasını diledi, bu yatırımları kazandıran tüm kurumları ve emeği geçenleri tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eskilerin, "Önce yol arkadaşınızı seçecek, onu seçince yola çıkacaksınız." anlamına gelen, "Evvel refik, badel tarik" dediğini anımsatarak, biraz önce Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi'nin açılışını yaptıklarını söyledi. Erdoğan, "Yıllarca beraber yürüdük bu yolda. Kardeşlerim, yola çıktığımızda ilk mitingimizi de burada yapmıştık. 14 yıl önce buradan yola çıktık." diye konuştu.

Konuşması sırasında gençlerin sloganlarına yanıt veren Erdoğan, gençlere çok çalışmaları, başarılarıyla en güçlü okullara ve üniversitelere girmeleri tavsiyesinde bulundu. Erdoğan, "Artık engeller kalktı, başörtüsü yasağı var mı, istediğin üniversiteye girebiliyor musun? Hadi bakalım. Hiç endişeniz olmasın, biz Rabbimizden başka kimsenin yolunda eğilmedik, eğilmeyiz. Rabbimizin huzurunda rükuda eğildik, hiçbir beşeri güç bizi eğdirtemedi. Çok engellerle karşılaştık. Rabbimin lütfuyla hepsini aştık." ifadelerini kullandı.

"HESAPLARIN ÜZERİNDE BİR HESAP VAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz'da asker kılığına bürünmüş FETÖ'cü teröristlerin, kendilerini esir alacaklarını zannettiklerini hatırlatarak, "Ama bilmiyorlardı ki hesapların üzerinde bir hesap var, o da Rabbimin hesabıydı. Onlar bu hesabı düşünmediler. İşte millet, o hesabı ne yaptı, bozdu. F16'lar, helikopterler, tanklar, toplar ne oldu? Silahlar ne oldu?" diye sordu.

İstiklal Marşı'nın, "Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın. Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın. Doğacaktır sana vadettiği günler Hakk'ın. Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın." mısralarını okuyan Erdoğan, milletin bunun gereğini yaptığını vurguladı.

Mehmet Akif Ersoy'un, "İmandır o cevher ki ilahi ne büyüktür. İmansız olan paslı yürek sinede yüktür." şeklindeki sözlerini de aktaran Erdoğan, "İman başka bir şey ve milletim bunu yaptı." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arif Nihat Asya'nın Fetih Marşı'ndan, "Yürüyeceksin... Millet yürüyecek arkandan. Sana selam getirdim Ulubatlı Hasan'dan. Elde sensin, dilde sen, gönüldesin, baştasın. Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın." dizelerini de okuyarak, şöyle konuştu:

"İşte bu millet bunu yaptı ve bu millet o münafıklar sürüsüne bu toprakları dar etti. Çünkü biz şuna inanmıştık, tek millet demiştik. Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Gürcü'sü, Boşnak'ı, Arnavut'u 80 milyon tek millet ve tek bayrak. Şu bayraktan başka bayrağımız yok. Affedersin bu ülkede, paçavraları bu milletin karşısına çıkaranlar kusura bakmasınlar, tutunamazlar. Bu bayrak şehidimizin kanından rengini aldı. Hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin kendisi."

"NİYE KAÇIP GİDİYORSUNUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 780 bin kilometrekareyle Türkiye'nin tek vatan olduğunu vurgulayarak, "Bu vatanı parçalamaya kalktılar, asla. Şehitlerimiz oluyor, şüphesiz ki taşı bağrımıza basıyoruz ama şunu biliyoruz ki şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda. Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda." diye konuştu.

Bu toprakların tarla değil, vatan olduğunu, bunun böyle bilinmesi gerektiğini dile getiren Erdoğan, "tek devlet" vurgusu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öyle paralel devlet, maralel devlet yok, tek devlet. Nerede? Pensilvanya'da. Hani kuyruğuna takılmış olanlar niye kaçıp gidiyorsunuz. Hepsi dünyanın bir yerine savruldu, kaçıyorlar, dağıldılar. Siz kaçacaksınız, biz kovalayacağız bunu bilesiniz. Çünkü bu şehitlerimizin, gazilerimizin hakkını alacağız bunu bilesiniz." dedi.

İDAM MESAJI

Kendisini dinleyen vatandaşların "idam" diye bağırması üzerine Erdoğan, "Bu konuda hep söyledim, aynı yerdeyim. Bu şehitlerin varisleri eğer idam istiyorlarsa, bununla ilgili olarak devletin af yetkisi yoktur. Şu anda bu işin yolu şu, Parlamento. Parlamento'da, Sayın Başbakan burada. Grup belli, aynı şekilde muhalefette CHP, MHP, onlar da ortada ve Parlamento'dan böyle bir karar çıktığı anda, bak şimdiden ilan ediyorum, bana geldiğinde ben bu kararı onaylarım. Çünkü o şehitlerin hakkı öyle kolay kolay ödenmez. Bekara, karı boşamak kolaydır. Biz, gözü yaşlı analarımızı, babaları, eşlerini, yavrularını dinledik. Öyle kolay mı?" karşılığını verdi.

"GEORGE ŞÖYLE DER, HANS BÖYLE DER"

"Neymiş George şöyle der, Hans böyle der. Beni ne George ilgilendirir ne Hans ilgilendirir, beni bu millet ilgilendirir." diyen Erdoğan, millet ne der, Allah ne der, buna baktıklarını söyledi.

"BU MİLLETE KEFEN BİÇMEYE ÇALIŞANLAR..."

Kayseri'nin sadece siyasetin, ticaretin değil, aynı zamanda canıyla, kanıyla memlekete hizmet eden kahramanların da toprağı olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PKK'nın eylemlerini yeniden yoğunlaştırdığı Temmuz 2015'ten bu yana terörle mücadelede 27 Kayserili'nin şehit düştüğünü belirtti.

Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sırasında 3 Kayserili'nin şehadet mertebesine yükseldiğini ifade ederek, "Sadece son 1,5 yıllık dönemde verdiği 30 şehitle ülkesinin ve milletin bekasını koruma hususundaki kararlılığını dosta düşmana göstermiş oldu." diye konuştu.

Şehitlere rahmet, gazilere şifa dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şair Orhan Şaik Gökyay'ın "Bu Vatan Kimin" şiirinden, "İleri atılıp sellercesine, göğsünden vurulup tam ercesine, bir gül bahçesine girercesine, şu kara toprağa girenlerindir." dizelerini hatırlattı.

Milletin, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda ortaya konulan "Ya İstiklal Ya Ölüm" iradesini benliğinde tüm canlılığıyla yaşadığını 15 Temmuz'da bir kez daha gösterdiğini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu millete kefen biçmeye çalışan herkes kendi sonunu hazırlamış demektir. 'Ölürsem şehit, kalırsam gazi' diyen bir milletin evlatlarının karşısında durabilecek bir güç yoktur. İşte bunu 15 Temmuz'da benim milletim kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla ortaya koymuştur. Birilerinin artık cesaretinin tamamen söndüğünü sandığı, 'Kurşun sesini duyunca dağılıp giderler.' dediği bu asil millet, mangal gibi bir yüreğe sahip olduğunu cümle aleme göstermiştir. PKK terör örgütünü kullanıp ülkemizi bölemeyenler, sırtını PKK'ya, Kandil'e, PYD'ye dayayanlar, 'Kaldırın dokunulmazlıkları' dedikten sonra, hapse girince de feryat etmeye başladılar. Ne oldu? FETÖ vasıtasıyla tüm Türkiye'yi işgal planı milletimizin sinesine çarpıp darmadağın oldu. Yeter ki dimdik duralım, evelallah hızla gideceğiz. Tankla, tüfekle, F16'larla, helikopterlerle bizi yıkamayanlar şimdi 'Ekonomik darbe ile nasıl yıkarız?' Bu yola girdiler. Kayseri'den tüm Türkiye'ye sesleniyorum, yastık altında dövizi olan kardeşlerim doları, avrosu olanlar diyorum ki bu paraları altına ve Türk Lirası'na yatırın."

TÜRK LİRASI MESAJI

"Buna hazır mıyız, Türk Lirası'na bunları döndürüyor muyuz" sorusuna, alandakilerden "Evet" karşılığını alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Döndürün Türk Lirası'na. Milliyiz, yerliyiz biz. Bizim Türk Liramız bereketlidir. Karşılıksız para basıyorlar, biz karşılıksız para basmıyoruz. Onun için benim milletim şurada hemen 3-4 gün içerisinde yastığının altında ne var ne yok Türk Lirası'na çevirmeye başladı. Televizyonlarda izliyorsunuz değil mi? Ne diyorlar? 'Benim param var, benim Türk Liram var, ben Türk Lirası varken niçin bunu kullanıyorum ya. Şimdi gittim Türk Lirası ile bunu değiştirdim'. Bu arada biz Rusya, Çin, İran buralarla da alışverişlerimizi yerli parayla yapmak üzere adımlar attık."

YILDIRIM RUSYA'YA GİDECEK

Başbakan Binali Yıldırım'ın yarın Rusya'ya gideceğini, o bölgede görüşmelerinin olacağını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Oralarla ticaretimizi yerli parayla yapmanın adımlarını atacağız. Yani onlardan bir şey alıyorsak onların parasıyla, onlar bizden alırken bizim paramızla alışveriş yapacaklar. Merkez Bankamıza talimatı verdik. Onun için bu oyunlar tutmayacak, bu oyunların karşısında biz de kendi oyunumuzu oynayacağız. Çin ile İran ile hepsiyle..." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.