Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'anket' yorumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika gezisi öncesinde Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin karşısına geçti. Referandumla ilgili anket yaptırıp yaptırmadığı yönündeki bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Anketler var da biraz erken oluyor bu. Halkımızın referandumla birlikte partili cumhurbaşkanlığına sıcak baktığı ve çok ciddi bir oranla buna yaklaştığını görüyoruz. Zaten böyle bir şey olmasa biz de böyle bir şeyin içinde olmayız onu da çok açık söyleyeyim" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2017 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2017 11:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'anket' yorumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaretlerde bulunmak üzere çıkacağı Afrika ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'ne geldi. Erdoğan'ı, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile bazı ilgililer karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile birlikte, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da Tanzanya'ya gidiyor.

Ziyaret öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerinin satır başları şöyle:

FETÖ’yle mücadele bağlamında muhataplarımızdan taleplerimizi dile getireceğiz. FETÖ’nün tasfiye edilmesi için yoğun çaba sarf ediyoruz. Afrikalı dostlarımız arasında bu örgüte, bu örgütün niyetlerine hassasiyet artmaktadır. Bu katil sürülerinin artık diyalog hizmet eğitim ticaret diyerek gizlenme ihtimalleri kalmamıştır. Afrika ülkelerinde Tanzanya olsun, Mozambik olsun, diğerleri olsun FETÖ'nün bu ülkelerdeki yoğun faaliyetleriyle ilgili oradaki devlet başkanlarıyla bu konuları da masaya yatırıp değerlendirmelerini inşallah yapmış olacağız."  

SORU & CEVAP

'MHP’Lİ BAKAN' AÇIKLAMASI

Ülkemizle alakalı açıklamaları henüz erken buluyorum. Bu sürecin parlamento aşaması başarıyla sonuçlanmıştır. Şimdi gerçek sahibine, millete gideceğiz. Milletimizin bu referandumda vereceği karar ne olacak? Bunu görmek lazım.

HEMEN BİR SEÇİM SÖZKONUSU DEĞİL

Milletimiz onaylıyorsa onaydan sonra hemen bir seçim söz konusu değil. Ondan sonra bir seçim süreci var. 2019’da tekrar millete gidilecek. Millet ne karar verecek? Onu da görmek gerekiyor. Ondan sonra bu adımları atalım.

Özellikle partili bir cumhurbaşkanı süreci bir defa bu işin en farklı yönü olacak. Özelikle Türkiye'nin geleceğe yönelik performansını arttırıcı kararlar almasının gereğine inanıyoruz.

'REJİM DEĞİL SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ'

Her ne kadar birileri rejim değişikliği diyorsa da alakası yok. Bu bir sistem değişikliğidir. Bu sistem değişikliği de kusura bakmasınlar kısa süre önce başlamış değil. Cumhuriyetimizin kuruluşuna dayanır.

Hani tek adam diyorlar ya, cumhuriyetin kuruluşunu bilmezlerse bunu bilemezler. Milletimizin vereceği karar bizim için baş göz üzerinedir. Ama 2019’da seçim yapılır, yeni partili cumhurbaşkanı seçilir.

'GÜÇLÜ BİR KABİNE ÜLKEMİZİN MENFAATİNE'

Partili cumhurbaşkanı kabinesini oluştururken artık bağlayıcı niteliği olmayan bir süreçtir. Parlamentodan değil parlamento dışı bir kabine oluşturacağı için birinci derece önem arz ediyor. Parlamento içinden de kişiler alabilir. O günkü şartlar bunu belirleyecektir. Güçlü bir kabine ülkemizin menfaatine olacaktır.

TRUMP’IN AÇIKLAMALARI

Sayın Trump’ın açıklamalarını izliyoruz. Köprüler demiryollarından ziyade Ortadoğu’yu merak ediyoruz. Ortadoğu ile ilgili bazı söylemler kulağımıza geliyor ki bunlar rahatsız edicidir. Biz toprak bütünlüğüne saygı duyulan bir Ortadoğu'dan yanayız. Parçalı bir Ortadoğu'yu asla düşünmüyoruz ve bu doğru olmaz. Bu Ortadoğu halklarının bir defa kendisine saygısızlık olur. Böyle bir düşünceye biz Türkiye olarak 'evet' diyemeyiz. Onunla ilgili de tabii özellikle ben Sayın Trump'a yapacağız ziyarette ki randevu ne zamana verilir, şu anda bilemiyorum. Arkadaşlarımız, Dışişleri bununla ilgili görüşmelerini, çalışmalarını sürdürüyorlar. O görüşmede bunları tabii A'dan Z'ye kendileriyle müzakere edeceğiz, ele alacağız.

Ortadoğu'nun en güçlü ülkesi Türkiye'dir ve belirleyici ülkesi Türkiye'dir. Ortadoğu ile yakından uzaktan ilgisi alakası olmayanlar kalkıp da Ortadoğu'yla ilgili hakikaten çok çok tarihi bir yanlışın içerisine düşerek, bir karar verirlerse bu tabii dünyamız için insanlık için isabetli olmaz diye düşünüyorum.

REFERADUM KAMPANYASI

Bizim meydanlarda olmamıza engel bir durum yok. Pek çok etkinlik olacaktır. Arkadaşlarımızla değerlendirmelerimizi yaparız sonra meydana çıkar mıyız çıkmaz mıyız… Ben şu an zaten meydanlardayım. Bunları konuşuruz. Bir cumhurbaşkanı olarak, cumhurbaşkanlığı üzerinde bir geleceğin hazırlandığı süreç herhalde bizi de ilgilendirecektir.

ANKET VE REFERANDUM TAHMİNİNİZ NEDİR?

Anketler var da biraz erken oluyor bu. Halkımızın referandumla birlikte partili cumhurbaşkanlığına sıcak baktığı ve çok ciddi bir oranla buna yaklaştığını görüyoruz. Zaten böyle bir şey olmasa biz de böyle bir şeyin içinde olmayız onu da çok açık söyleyeyim.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.