Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bizim Suriye’nin topraklarında zerre kadar gözümüz yok”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bizim Suriye’nin topraklarında zerre kadar gözümüz yok. Biz 20 milyon kilometrekareden, 780 bin kilometrekareye kadar küçülmüş olan bir devletiz, bir milletiz. Biz tokluğu gördük. Şu anda kimsenin topraklarında...

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2016 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2016 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bizim Suriye’nin topraklarında zerre kadar gözümüz yok. Biz 20 milyon kilometrekareden, 780 bin kilometrekareye kadar küçülmüş olan bir devletiz, bir milletiz. Biz tokluğu gördük. Şu anda kimsenin topraklarında gözümüz yok. Herkes de haddini bilmeli. Bu adımları atarken bu kararlılık içinde atıyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde valilere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Cerablus’a yaptığı Fırat Kalkanı Harekatına yönelik açıklamalarda bulundu. “Biz bir terör koridorunun oluşturulma gayretlerine ‘evet’ diyemeyiz” diyen Erdoğan, hem diplomatik görüşmelerin yapıldığını hem de sınırları terör koridoru olmaktan çıkartıp, barış koridoru haline getirileceğini söyledi. Erdoğan, “Bizim Suriye’nin topraklarında zerre kadar gözümüz yok. Biz 20 milyon kilometrekareden, 780 bin kilometrekareye kadar küçülmüş olan bir devletiz, bir milletiz. Biz tokluğu gördük. Şu anda kimsenin topraklarında gözümüz yok. Herkes de haddini bilmeli. Bu adımları atarken bu kararlılık içinde atıyoruz. Orada bizim kardeşlerimiz var. Cerablus’ta Türkmen’i ile Arap’ı ile bir zulüm yaşanıyor. Onlara yapılan bu zulmü defetmek bizim görevimizdir. Bizim topraklarımız 780 bin kilometrekare ama bizim gönül topraklarımız çok geniş. Biz o çok geniş olan gönül toprakları üzerinde oynamalıyız. Oralarda ‘gelin’ diyen insanları biz yalnız bırakamayız. Neymiş, ‘uluslararası hukukta o ülkenin hükümeti sizi çağırmazsa oraya giremezsiniz.’ Kusura bakmasınlar biz asıl o ülkenin sahipleri olan halkın davetine icabet ediyoruz” dedi.
“600 bin insanı öldüren bir katilden mi izin alacağız”
Suriye’de zalim bir yönetim olduğunu kaydeden Erdoğan, “Zaten o ülkenin yönetimi zalim, 600 bin insanı öldüren bir katilden mi izin alacağız. İş bu noktaya gelmeseydi Suriye çok daha farklı bir konumda olacak. O güzelim Suriye’yi bu hale getiren bu yönetim. Bunun arkasında nasıl durulur. Cerablus operasyonunun başarısı Suriye’deki tüm dengeleri altüst etti, başarı beraberinde yeni imkanları ve fırsatları da getiriyor. Türkiye’nin Suriye operasyonlarının hiç hesap edilmeyen bir şekilde başarılı yürümesi dünya kamuoyunun bölgeye bakışını da değiştirdi. Bundan sonra bölgede Türkiye’nin içinde olmadığı, Türkiye’nin rızasının alınmadığı hiçbir senaryonun devreye sokulması mümkün değildir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.