Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Biz minderden kaçan olmayacağız. Onların kararını bekliyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Polonya’nın BM geçici üyeliğinin hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2017 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2017 17:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Erdoğan:  “Biz minderden kaçan olmayacağız. Onların kararını bekliyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Polonya’nın BM geçici üyeliğinin hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere geldiği Varşova’da ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polonya’nın başkenti Varşova’daki resmi temaslarına devam ediyor. Erdoğan, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi.

Polonya’nın BM geçici üyeliğine tam destek verdiğini belirten Erdoğan, “Türkiye olarak özellikle Polonya’nın, 2018-2019 BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğinin hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Bu konuda kararlılığımız, desteğimiz tamdır. Bunun özellikle bilinmesini istiyorum. Özelliklede Türkiye tarihinde, Lehistan’ın bağımsızlık ve egemenliğini her zaman tanımış ve buna desteğini tam manasıyla vermiş bir ülkedir. Yüzyıllara dayanan geçmişimize baktığınız zaman, bunun 25 yılını bir kenara koyarsanız tamamen barış içerisinde, dayanışma içerisinde geçen bir dostluğumuz var. Özellikle Polonya’yla şu andaki nüfusumuza baktığımız zaman 80 milyon nüfusa Türkiye sahip. 38 milyonu aşkın nüfusa ise Polonya sahip. Bu da ikili ticaret hacmimizi ciddi manada ikili ticaret hacmimizi arttırabilir. Şu anda aramızdaki ticaret hacmine baktığımız zaman 6 milyar dolar gibi bir seviyedeyiz. Ama bu rakam iki güçlü ülke için çok düşük bir rakam. Bunu önümüzdeki 5 yıl içerisinde 10 milyar dolara çıkarmalıyız. Bu ticaret hacmi kazan-kazan esasına dayalı olarak devam edecektir. Şu anda böyle devam ediyor. Bunlara aramızda görüşme fırsatı bulduk” dedi.

“Biz minderden kaçan olmayacağız. Onların kararını bekliyoruz”

“Enerji konusunu ele alma imkanımız oldu. Bağımlılık çok tehlikeli bir şey. Polonya bizden daha çok yaşadı. Polonya, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonraki süreçte küllerinden doğmuş bir ülke. Bizim Polonya’yla NATO içerisindeki ülkeler olarak dayanışmamız önem arz ediyor ve bunu güçlendirerek devamımızın şart olduğuna inanıyoruz. Avrupa Birliği’nde Polonya bulunuyor, biz de AB’ye sokulmuyoruz. Polonya bizi destekliyor fakat sene 1963 sene 2017, Türkiye AB’ye hala alınmadı, alınmıyor. Halbuki bizim müracaatımızdan sonraki süreçte alınan ülkelerin birçoğunun bizimle mukayese edilir yanı yok. Şöyle fasılları masaya yatırdığımız zaman, başbakanken liderler zirvesine katılırdım 15 fasıl vardı, daha sonra bu fasılları 35’e çıkardılar. Çıkarmanın sebebi de Türkiye’nin buraya girmesi mümkün olmasın. Ben de diyorum ki, almayacaksanız açıklayın şu işi, bilelim. Ne biz sizi meşgul edelim ne de siz bizi meşgul edin. İşi bağlayalım. Bununda kararını vermiyorlar. Biz minderden kaçan biz olmayacağız diyoruz. Onların kararını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.