Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’de ’Külliye’ Açacak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 Nisan Cumartesi günü ABD’nin Maryland eyaletinin Lanham şehrinde inşa edilen Diyanet merkezinin açılışını yapacağını belirtti. Kalın, ilim, eğitim...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2016 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 Nisan Cumartesi günü ABD’nin Maryland eyaletinin Lanham şehrinde inşa edilen Diyanet merkezinin açılışını yapacağını belirtti. Kalın, ilim, eğitim ve ibadet merkezi olarak inşa edilen merkezin bir külliye olarak faaliyet göstereceğini vurguladı.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılmak üzere ABD’nin başkenti Washington’a hareket edeceğini belirtti. Ziyaretin merkezinde uluslararası nitelikli Nükleer Güvenlik Zirvesi’nin yer aldığını ifade eden Kalın, üst düzey zirveye yaklaşık 60 ülkenin devlet, hükümet başkanı ve bakan düzeyinde katılacağını vurguladı. Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aynı zirveye katıldığını hatırlatarak, "Bu zirve bağlamında Cumhurbaşkanımızın yoğun bir programı olacak, zirveye katılan ülke liderleriyle ikili görüşmeleri olacak. Programlar el verdiği ölçüde bunları geniş bir şekilde yapacağız" dedi.
Ziyaret çerçevesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’de yatırımları bulunan büyük Amerikan şirketleri ve iş adamlarıyla bir araya geleceğini belirten Kalın, Erdoğan’ın ABD’li yatırımcıların Türkiye’deki yatırımlarıyla ilgili konuları, soruları, dilek ve taleplerini dinleyeceğini, değerlendireceğini dile getirdi. Kalın, bu çerçevede Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ın da heyette yer alacağını vurguladı.
Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’de yerleşik bulunan Türk toplumunun temsilcilerinin yanı sıra Amerikan Müslüman toplumunun temsilcileri ve Amerika’da yerleşik Musevi cemaatinin liderleri ve temsilcileriyle bir araya geleceğini kaydetti.
"HEPİMİZİN GURUR KAYNAĞI OLAN BÜYÜK İLİM, EĞİTİM VE İBADET MERKEZİ İNŞA EDİLDİ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’de bir takım düşünce kuruluşu ve basın temaslarının da olacağını, buralarda hitaplarda bulunacağını açıklayan Kalın, "Bütün bu yoğun programın sonunda da inşallah 2 Nisan Cumartesi günü Washington’ın hemen yanı başında Maryland eyaletinin Lanham şehrinde inşa edilmiş olan Diyanet merkezinin açılışını yapacağız. Burası hakikaten hepimizin gurur kaynağı olan büyük bir merkez. Büyük bir ilim, eğitim, ibadet merkezi olarak inşa edildi, bir külliye olarak faaliyet gösterecek. Orada camisiyle, araştırma merkeziyle, kütüphanesiyle, konferans salonları ve çok amaçlı salonlarıyla, çok amaçlı salonlarıyla, misafirhanesiyle, restoranıyla hakikaten çok güzel bir eser ortaya kondu. İnşallah onun açılışını yine Amerika’dan hem Türk toplumunun hem Amerikan Müslüman toplumunun hem de Amerikan toplumunun genelinde katılımlarla inşallah bu külliyenin açılışını orada gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.
Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD dönüşünden 10 gün sonra İstanbul’da İslam İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapacağını belirtti. Zirvenin hazırlıklarının devam ettiğini dile getiren Kalın, "14-15 Nisan tarihlerinde bu üst düzeyli zirveye ülkemiz, Cumhurbaşkanımızın başkanlığında ev sahipliği yapacak ve bu zirve vesilesiyle İslam İşbirliği Teşkilatı’nın başkanlığını 3 yıllığına Türkiye devralacak" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.