Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “7 Haziran’daki Sıkıntıları Yaşarsak Sorumlusu YSK’dır”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YSK’nın sandıkların taşınması konusunda verdiği kararı eleştirerek, “7 Haziran’daki sıkıntıları yaşarsak sorumlusu Ysk’dır” dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa ziyareti öncesi...

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2015 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2015 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YSK’nın sandıkların taşınması konusunda verdiği kararı eleştirerek, “7 Haziran’daki sıkıntıları yaşarsak sorumlusu Ysk’dır” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. YSK’nın sandıkların taşınması konusunda verdiği kararı değerlendiren Erdoğan, “Burada bir kavramı yanlış tespit ediyoruz. Sandık taşıma olarak değil. Sandıkların yer belirlenmesi olarak değerlendirmek lazım. Zaten YSK’nın yanlışa düştüğü yer burası olmuştur. Çünkü oy kullanma mahallerini neresi belirler. İlçelerde ilçe seçim kurulları. YSK aslında bunlarla ilgilenmez. Yani oy nerede kullanılacak, hangi sandık nereye yerleştirilecek bunların belirlenmesini onlar yapar. Bu seçimlere giderken belli bölgelerdeki sıkıntıları göz önüne alarak vatandaşın demokratik hakkını en ideal şekilde kullanabileceği imkanları hazırlama sorumluluğu ilçe ve il seçim kurulundadır. Yoksa taşımalı sistem falan bunlar anayasa değişikliği gerektiren konular. Bunların yapılması mümkün değil. Ama sandık mahallerinin belirlenmesi konusunda bazı ilçe seçim kurulları belli yerler belirledi. YSK’nın aldığı bu karar o kararları da yok farz etmiş oldu. Temenni ederim ki bu seçimlerde 7 Haziran seçimlerinde yaşadığımız sıkıntıları bölgede yaşamayız. Yaşarsak bunun sorumlusu YSK’dır. Çok bilgisine, ilmine değer verdiğimiz insanlar dahi bu konuda ‘Benim dedi eşim oyunu kullanamadı. Eşimin oyunu oradaki kurul üyesi kullandı. O anda ben de dışarı çıkmıştım. Eşim ‘beni yaktın’ diyerek bana feryat etti’ dedi. Bölge o noktada 7 Haziran’da sıkıntılı bir süreci yaşadı. Şu anda İçişleri Bakanlığımız tüm tedbirlerini üst düzeyde alarak, zararı asgariye indirerek vatandaşımızın hakkını kullanmasına hazırlar” diye konuştu.
“BASIN BAŞDANIŞMANIM AHMET HAKAN’I ARADI”
Erdoğan, gazeteci Ahmet Hakan’a yönelik saldırı konusundaki düşüncelerinin sorulması üzerine ise şunları söyledi:
“Bu konu ile ilgili olarak her zaman şiddetin karşısında olduğumuzu zaten söyledik. Bununla ilgili de basın başdanışmanım gerekli açıklamaları yapmanın ötesinde kendisi ile de görüştü. Olayı tasvip etmek mümkün değil ancak köşelerinde zaman içerisinde başka köşe yazarlarını lanetleyen, onları hedef gösteren yazılardan da bu arkadaşlarımızın kaçınması lazım. Birçok yayın gruplarına şiddet gösterileri yapılmıştır. Ses bombaları atılmış, araçları taranmıştır. Bu insanlar acaba o zaman kendileri ne durumdaydı onu sormak lazım. Buna rağmen basın danışmanın aramıştır, kendilerine geçmiş olsun temennilerini bildirmişlerdir. Şiddetin karşısındayız. Basın özgürlüğü noktasındaki tavrımız bellidir. Bundan sonra da biz aynı çizgideyiz. Yeter ki bütün medya grupları aynı hassasiyeti göstersinler. Kendilerine geldiği zaman ‘yandım’ demesinler.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.