Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “15 Temmuz yeni nesil terör eylemidir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mülteci konusunda gösterilen ikircikli tavrın terör örgütleri ile mücadele konusunda da geçerli olduğunu belirterek, yaşanan süreçte terörün de biçim değiştirdiğini, Türkiye’nin 15 Temmuz gecesi...

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2016 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2016 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mülteci konusunda gösterilen ikircikli tavrın terör örgütleri ile mücadele konusunda da geçerli olduğunu belirterek, yaşanan süreçte terörün de biçim değiştirdiğini, Türkiye’nin 15 Temmuz gecesi maruz kaldığı darbe girişiminin de yeni nesil bir terör eylemi olduğunu söyledi.
Uluslararası Bilim ve Teknoloji Konferansında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa’nın mülteciler konusunda ikircikli tavır sergilediğini, aynı tavrın terörle mücadele konusunda sergilendiğini kaydetti. FETÖ konusunda tüm dünyayı uyaran Erdoğan, FETÖ’nün Türkiye’de giriştiği 15 Temmuz darbe girişiminin yeni nesil bir terör eylemi olduğunu ifade etti.
“Bunlar söz verirler ama yerine getirmezler”
Küresel ve bölgesel düzeyde yaşanan bütün sorunların çok ciddi güvenlik kaygılarına, insani kriz tehditlerine, ekonomik sıkıntılara yol açtığı bir dönemden geçildiğini işaret eden Erdoğan, “Şu anda biz çok güçlü zırhlı taşıyıcılar yapıyoruz. Kendi içimizde savunma sanayinde bu zırhlı taşıyıcılarımız, onlarda yine silahlı, mühimmatla donanımlı ve rekabet içindeler. Ülkemizde bunun artık rekabeti var. Uluslararası rekabette de çok güçlü konumdalar. 2008 yılında başlayan küresel finans krizi Avrupa’da yeni sıkıntılarla etkisini sürdürüyor. Suriye’de ve Irak’ta tüm hızıyla devam eden terörizm tehdidi özellikle Batı ülkelerinin yanlış politikalarıyla küreselleşme yolunda hızla ilerliyor. Ortaya çıkışının ve varlığını devam ettiriyor olmasının hiçbir rasyonel sebebi olmayan DEAŞ yüzünden insanlık tarihinin en köklü birikimleri ve en kadim halkları adım adım yok ediliyor. Bu vesile ile bölgemizdeki sorunların çözümünün terör örgütleri karşısında ilkeli bir duruş sergilenmeden mümkün olmadığını bir kez daha vurgulamak istiyorum. Güney Asya’da milyonlarca masum insan tüm dünyanın gözü önünde sistematik bir şekilde inanç ve etnik temelli bir soykırıma tabi tutuluyor. Terörizmin yan etkilerinden birisi olan mülteci sorununun yükü sadece en başta Türkiye’nin yer aldığı birkaç ülkenin sırtına yüklenmiş durumda. Gelişmiş ülkeler bu sorun karşısında sınırları kapatmaktan, duvarları yükseltmekten, mültecileri insanlık dışı uygulamalara tabi tutmaktan başka hiçbir şey yapmadı, yapmıyorlar. Şunda 3 milyon mülteci Türkiye’de. Kısa süre önce Amerika’da BM Genel Kurulundaydık. BM Güvenlik Konseyinde bu mülteci sorunu gündeme geldi. Bakıyorsunuz, doğru dürüst Türkiye’deki bu sahiplenmeyi gündeme getiren yok gibi. Görmüyorlar, unutturmak istiyorlar. İşte AB, söylüyorum sonra bazıları kızıyor, söz verdiler, ‘3 milyar Avro’ dediler. Hala 3 milyar Avro’dan bize gelen, bu da bize değil mültecilere geliyor, 179 milyon Avro. Söz verilen 3 milyar Avro. Süre geçti, yıl bitiyor. Güya ikinci bir 3 milyar Avro daha vereceklerdi. Bunlar söz verirler ama yerine getirmezler. Biz ne aldatan olacağız, ne aldanan olacağız. Verseler de vermeseler de biz bombalardan kaçan insanlara insani, vicdani, İslami görevimizi yerine getireceğiz. Bu Da, Türk milletinin, bu asil milletin tarih boyunca nerede konumlandığını göstermesi bakamından çok önemli” diye konuştu.
“15 Temmuz darbe girişimi aynı zamanda yeni nesil bir terör eylemidir”
Mülteci konusunda gösterilen ikircikli tavrın terör örgütleri ile mücadele konusunda da geçerli olduğunun altını çizen Erdoğan, “Bu süreçte terörün de biçim değiştirdiğini, yeni metotlar, yeni örgütlenme modelleri geliştirdiğine şahit oluyoruz. Ülkemizin 15 Temmuz gecesi maruz kaldığı darbe girişimi aynı zamanda yeni nesil bir terör eylemidir. Devletin çeşitli birimlerine sızmış FETÖ üyelerinin son yıllarda yürüttüğü saldırılar 15 Temmuz’da bir grup asker elbisesi giymiş teröristin giriştiği darbe girişimi ile zirveye ulaşmıştır. Bu girişim milletimizin büyük bir cesaret ve fedakarlıkla darbecilerin karşısına dikilmesi sayesinde başarısızlığa uğratılmıştır. Ben milletimle iftihar ediyorum, milletimle gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.
“O ateş kusan helikopterleri ancak helikopterler durdurur, tankları tanklar durdurur. Öyle zannediyorlardı. Ama insanın büyük bir güç olduğunu, Allah’ın yeryüzündeki halifesi olduğunu bilmiyorlardı” açıklamasında bulunarak 15 Temmuz’da Türk milletinin darbecilere karşı duruşunu anlatan Erdoğan, “Bu da bir tarihtir, kayıtlara böyle girecektir” dedi.
FETÖ’nün sadece Türkiye için değil, 170 ülke için güvenlik tehdidi olduğunu kaydeden Erdoğan, bunu devlet başkanlarına, hükümet başkanlarına söylediğini, fakat hala bunun farkında olmayanlar olduğunu, farkında olmayanların başında başta Amerika geldiğini ifade etti. Erdoğan, “Mahkemeler karar verecekmiş. 85 koli dosya gönderdik. Yeni dosyalar da ayrıca gidecek. Amerika bizden terörist istediği zaman biz hemen paketleyip gönderiyoruz, ‘mahkeme kararı’ demiyoruz. Terörist mi terörist, gönderiyoruz. Biz aynı karşılığı stratejik ortağımızdan göremedik. Konuştuğumuz zamanda ‘bunu medya üzerinden yapmayalım.’ Eyvallah, medya üzerinden yapmayalım. Önce biz büyükelçilerimiz vasıtasıyla, bizzat kendimiz telefonlarla görüşmek suretiyle, Dışişleri Bakanlarımız görüşmek suretiyle, devlet başkanları olarak görüşmek suretiyle zaten bunu sizlerle paylaşıyoruz. Ama bir teröristi, hala 17 yıldır 400 dönüm arazide saltanat sürüyor, bize teslim etmiyorsunuz. Bunu her yerde söylediğim için burada da rahat söylüyorum, gıyapta konuşmak bize yakışmaz. Kendi içimizde bile bazıları diyorlar ki ‘bizim Cumhurbaşkanımız da her şeyi her zaman çok dik konuşuyor.’ Ya olduğun gibi görüneceksin ya da göründüğün gibi olacaksın. Biz benzer terör eylemlerine karşı tüm dünyanın teyakkuz halinde bulunmasında fayda görüyoruz” açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.