Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu: “Malatya Beraberliğimizin Timsali Bir Şehir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Yalçın Topçu, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.Ziyarete Başdanışman Yalçın Topçu ve beraberindeki heyet ile Büyükşehir...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Yalçın Topçu, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.
Ziyarete Başdanışman Yalçın Topçu ve beraberindeki heyet ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu da katıldı. Ziyaret sırasında Malatya ile ilgili genel bilgi veren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya ekonomisinin en önemli ürününün kayısı olduğunu söyledi. Çakır, “Malatya kayısısı direkt ihracata giden ve rakibi olmayan bir ürün. Bu yüzden kayısı, ülkemiz için ne kadar önemliyse Malatya için çok daha fazla önemlidir. Tarım alanında kayısıya alternatif ürünlerin geliştirilmesi ve Sanayinin gelişmesi adına yerel yönetim olarak elimizden gelen gayret ve çabayı gösteriyoruz. Malatya’nın büyükşehir olması ile birlikte belediyenin yetki ve sorumluluk alanları genişlemiştir. Büyükşehirle birlikte ilin geleceğine yönelik avantajlarını düşünmek, ekonomide, sağlıkta, eğitimde ve turizm de ileriye dönük projelerin geliştirilmesi ve ileriye taşınması belediyelerin sorumluluğuna girmiş oldu. Hizmet noktasında büyükşehirlerin büyük avantajı oldu. Yerel yönetimlerin daha da güçlenmesi ile birlikte ülke genelinde nasıl kalkınma hamlesi ve reformlar başladıysa bu gelişmeler yereldeki hizmetleri de tetiklemektedir. Bizler büyükşehirle birlikte Malatya’mızda kentsel dönüşüm, imar planları, turizm ve ulaşım mastır planları gibi her alanda geleceğe yönelik vizyon oluşturmaya çalışıyoruz. Büyükşehirle birlikte daha düzenli büyüyen, ekonomisini büyüten bir il olma fırsatını yakaladık” şeklinde konuştu.
Başdanışmanı Yalçın Topçu ise Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın seçildikten sonra parti rozetini bir kenara koyarak bütün Malatya’yı kucakladığını belirtti. Topçu, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Malatya’yı bulunduğu noktadan alıp daha ileri noktalara taşıma gayreti içerisinde olan başarılı bir belediye başkanımız. Kadim şehrimiz Malatya’mıza verdiği bu hizmetlerin artarak devam etmesi için bizde bulunduğumuz noktada elimizden ne gelirse, gücümüz neye yeterse Malatya halkı adına kendisine yardımcı olacağız. Devlet, milletinin mutluluğu için vardır. Devletin millet mutluluğu için uygulamanın en bariz noktası belediyelerdir. Devlet eğer illerinde, ilçelerinde vatandaşlarının mutlu olmasını istiyorsa belediye hizmetlerinin önünün açılması lazım. Umuyorum Belediye Başkanlarımızın belediye hizmetleri noktasında önünü açacak hizmet etkinliklerine katkıda bulunacak düzenlemeler daha da artırılır. Malatya’mız birliğin ve beraberliğin timsali olan bir şehrimiz. Malatya’ya kayısının başkenti diyebiliriz, kültürün, medeniyetin ve tarihin başkenti diyebiliriz, Alperenlerin Alpaslan’ın Anadolu’ya girmeden evvel 300 yıl evvelki yuvası diyebiliriz bir şey daha diyebiliriz Malatya huzurun şehridir. Birliğimizin ve beraberliğimizin timsali bir şehirdir. Malatya‘ya bir insan geldiği zaman şunu bir ferman gibi görüyor Malatyalı hep bir ağızdan şunu söylüyor bütün dünyaya ben Kürdüm, ben Türkmen’im ben Alevi’yim ben Sünni’yim ama biz hep birlikte büyük Türk milletiyiz. Malatya’ya gelen herkesin bunu görmesi mümkündür. Malatya’mızdaki birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin kıyamete kadar süreceği Malatya’da yaşayanlar tarafından tescillenmiştir. Böyle bir kadim şehrimizde olmaktan bende çok memnunum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.