Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu: “Hendek Başındaki Çapulcunun Arkasındaki 72 Düvelle Savaşıyoruz”

Çanakkale Ruhu ve Gençlik Konferansı için Malatya’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Yalçın Topçu, Malatya Valisi Süleyman Kamçı’yı ziyaret etti.Ziyarette konuşan Başdanışman Yalçın Topçu, Türkiye’de...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çanakkale Ruhu ve Gençlik Konferansı için Malatya’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Yalçın Topçu, Malatya Valisi Süleyman Kamçı’yı ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Başdanışman Yalçın Topçu, Türkiye’de yaşanan terör olaylarına değindi. Bölücü terör örgütüne karşı mücadele verildiğini kaydeden Topçu, “Şu anda karşı karşıya kaldığımız hadise asla bir Türk-Kürt savaşı değildir. Bunun adı Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletinin bölücü terörle olan mücadelesidir. Bölücü terörün arkasında da dün dedelerimizin karşısında Çanakkale’de kim var ise bugün bu güçlerin kat ve kat fazlaları var. Dün dedelerimiz Çanakkale’yi geçilmez yaparken, Çanakkale’de yedi düvelin maşalarına karşı bu mücadeleyi etti. Şimdi de onların torunları olarak bizler Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, ay yıldız al bayrak altında bir ve beraber yaşıyoruz. Büyük Türk milleti fertleri olarak, hendek başındaki çapulcunun arkasındaki 72 düvelle savaşıyoruz” şeklinde konuştu.
Çanakkale ruhu vurgusu yapan Topçu, “Biz özel bir savaşla karşı karşıyayız. Bu özel savaştan çıkmak için Çanakkale ruhuna tekrar ihtiyaç var. Dedelerimizin yaptığı gibi yapacağız ve yapıyoruz. Millet olarak, devlet olarak terörle mücadelenin yanındayız. İnşallah bu çemberi yırtacağız ve kıracağız. Çünkü bizi terörle meşgul etmelerinin asıl nedeni, tekrar bir harita belirleme niyetleridir. Yeni bir harita çizmek istiyorlar ve o masada Ankara’nın olmasını istemiyorlar. Ama Ankara iki şeyde kararlı, birincisi bölücü terörün belini kırdık kafasıyla, kuyruğunu da ezeceğiz. İkinci bir karalılık ise medeniyet coğrafyamızda kim bir yaprak kımıldatırsa kımıldatsın Ankara o masadadır ve olacaktır. Bu çerçevede bütün dünyaya şunu söylemek lazım, bölücü terörle mücadelede New York’un, Paris’in hangi hak ve hukuku var ise Ankara’nın da var” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.