Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde şehit olan vatandaşların aileleri biraraya geldi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "FETÖ’yü en güzel ifade eden kelimeler vatansız, milletsiz, dinsiz, diyanetsiz, hain, melun gibi kelimelerdir" dedi.Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, 15 Temmuz gecesi darbe teşebbüsüne...

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2016 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2016 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "FETÖ’yü en güzel ifade eden kelimeler vatansız, milletsiz, dinsiz, diyanetsiz, hain, melun gibi kelimelerdir" dedi.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, 15 Temmuz gecesi darbe teşebbüsüne karşı sokağa inen ve şehit olan vatandaşların aileleri ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi. FETÖ’nün kendinden başka kimseye yaşam hakkı tanımadığını belirten Topçu, “Korkunç darbe senaryolarını 15 Temmuz günü uygulamaya koyan FETÖ, tarihimize kara bir ihanet sayfası olarak geçmiştir. Karınca dahi ezmediğini iddia eden bir hareket, darbeler tarihimizde görmediğimiz bir vahşete imza atmıştır. Gücü ele geçirince kendisi dışındakilere nasıl hayat hakkı tanımadığını, nasıl canavarlaştıklarını 15 Temmuz gecesi bütün Türkiye görmüş oldu. Bir ihanet girişiminde bulunarak boğazına kadar suça ve günaha batmıştır” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, “FETÖ’nün terör örgütü olduğunu ancak ilgilileri biliyordu. Şimdi bütün Türkiye ile dünyanın iyi insanları da öğrenmiş oldu. Günlerdir genç yaşlı demeden meydanları hınca hınç dolduran halkımız, demokrasiye bağlılık yanında aldatılmışlık hissinden kaynaklanan öfkeyle de FETÖ’nün ve darbecilerinden hesap sormaktadır. Dünya tarihine geçecek bir direniş destanı yazılıyor. Etrafına zarar vermeden büyük bir olgunluk ve cesaretle tam bir dayanışma ve birleşme örneği sergileyen milletimizin iradesi karşısında hem FETÖ hem de arkasındaki güç veya güçler şaşkınca bozguna uğramışlardır. Yaptıkları vahşetten sonra FETÖ’yü en güzel ifade eden kelimeler vatansız, milletsiz, dinsiz, diyanetsiz, hain, melun gibi kelimelerdir. 15 Temmuz’da küresel işgali önleyen birinci kuvvet millet olmuştur. Pek tabi basınımızın tutumu, polisimizin ve darbecilere destek vermeyen askerlerimizin direnişi de çok anlamlıdır ama milletin sokağa inmesi FETÖ’nün ipini çekmiştir. Bu asil direnişin her bir ferdini bir kez daha tebrik ediyor, şehitlerimizi de rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Bu şanlı mücadelede yakinen tanıdığımız dostlarımız da şehadet şerbeti içtiler. Necati Sayın, Fazıl Gürs, Rüstem Perçin, Halil Işılar gibi kardeşlerimiz mücadelenin en ön saflarında FETÖ’nün kurşunlarına hedef olarak hayatlarını kaybettiler. Hepsine tekrar rahmet diliyorum" diye konuştu.
"FETÖ ile mücadelede hattı müdafaa değil sathı müdafaa vardır, o satıh bütün vatandaki her alandır"
“FETÖ’yle mücadele top yekûn bir milli mücadeledir" diyen Topçu şöyle devam etti:
"Milletimiz meselenin önemine hâkimdir. Hem dünün hesabını sorma hem de geleceği kurtarma adına bu mücadele milli ve dini bir mecburiyettir. Meydanlardaki demokrasi nöbeti sadece bir tedbir değil aynı zamanda bu şanlı mücadeleye verilen desteğin de bir ifadesi olduğu için çok anlamlıdır. FETÖ ile mücadelede hattı müdafaa değil sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandaki her alandır."
Topçu, Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatı ve 15 Temmuz darbe kalkışması arasındaki bağların ortaya çıkmasının ardından tekrar gündeme gelen “Kaza mı, suikast mi?” konusu ile ilgili, “Merhum Başkanım Muhsin Yazıcıoğlu’nun malum olayında da bu şebekenin birçok hilesi ve oyunu olduğu anlaşılıyor. Darbe girişiminde aktif rol alan bazı askeri personelin Yazıcıoğlu olayında da şüpheli sıfatıyla yargılanmış ve bizim takibimizle cezaevinde yatmış olmaları oldukça manidardır. Bu mesele yeniden mercek altına alınmalıdır. Helikopterden parça söken keçilerin nasıl bir hatıra binaen, kimin emriyle bunu yaptıklarının ortaya çıkarılması insani, vicdani ve vatani bir görevdir. Masum insanların üzerine bomba yağdırmaktan bile imtina etmeyen bir örgütten her türlü melanet, her türlü oyun beklenir. Bu millete ve devlete ihanet eden bu hainlerin bütün eylemleri tek tek incelenmeli ve cezaları burunlarından fitil fitil getirilmelidir. Sabrımızın ve sessizliğimizin son raddesindeyiz. Şayet FETÖ’nün bu olaya dahli varsa bilsinler ki çok acı hesap verecekler” açıklamasında bulundu.
“Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatı hakkında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile görüştük" diyen Topçu, "Cumhurbaşkanımızın talimatı ve bilgisinde; Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcıları Nadir Alparslan ve Metin Kıratlı ile birlikte takip ediyoruz ama ben TBMM’den ve Meclisimizin Başkanı İsmail Kahraman’dan, CHP ve MHP’nin kıymetli gruplarından, Muhsin Başkanın olayı ile ilgili ortak imzalı geniş katılımlı meclis soruşturması açılması hususunda girişimde bulunmalarını millet adına talep ediyorum. TBMM’nin değerli üyeleri içinde rahmetli Muhsin Başkanla siyasi mesai yapan sayın milletvekillerimizin bu hususta gayret göstermelerini istiyorum ve göstereceklerinden de eminim” şeklinde konuştu.
"Bu örgütü Türk milleti 15 Temmuzdan sonra topyekün yalnızlaştırmıştır"
FETÖ ile mücadelede ederken devlet aklının gereği olarak sabırlı ve soğukkanlı olunması gerektiğini belirten Topçu şunları kaydetti:
“Milletin yeterince gerilim içinde olduğunu düşünüyorum. Tansiyonu düşürerek aklıselim hareket etmek Türkiye’ye kazandıracaktır. Bu örgütü Türk milleti 15 Temmuzdan sonra topyekün yalnızlaştırmıştır, dünyada da yalnızlaşmalarını sağlarsak işimiz daha kolay olur diye düşünüyorum. 15 Temmuz darbe girişimine karşı koyarken şehit ve gazi olan vatandaşlarımıza Devletimiz her türlü desteği verecek. Cumhurbaşkanımızın bu konudaki talimatları Hükümetimiz tarafından en kısa sürede yerine getirilecektir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.