Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şener’den gündeme ilişkin açıklamalar

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener, Diyarbakır’daki bombalı saldırıyla ilgili terörün amacının Türkiye’deki insanları dehşete düşürerek umutsuz ve mutsuz etmek olduğunu söyledi.Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener,...

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2016 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2016 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener, Diyarbakır’daki bombalı saldırıyla ilgili terörün amacının Türkiye’deki insanları dehşete düşürerek umutsuz ve mutsuz etmek olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener, Gaziantep’te Şahinbey İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Türkiye de Yönetim Sistemi Sorunu ve Yeni Anayasa Talebi’ konulu seminerde sunum yaptı. Diyarbakır’da gerçekleşen saldırıyı kınayan Şener, Diyarbakır’daki bombalı saldırıyla ilgili terörün amacının Türkiye’deki insanları dehşete düşürerek umutsuz ve mutsuz etmek olduğunu söyledi.
“Başkanlık sistemi rejim değişikliği değil”
Başkanlık sisteminin rejim değişikliği olduğu algılamasının oluşturulmak istendiğini belirten Başdanışman Şener, “Başkanlık sistemi kesinlikle bir rejim değişikliği değildir. Başkanlık sistemi bir hükümet modelidir. Bu sisteme karşı çıkanların bir algısıdır” dedi.
“Sınır meselemiz Lozan’da çözülmedi”
Sınır meselelerinin Lozan’da çözülmediğini belirten Şener, “Yaklaşık bin 200 kilometre sınırımız olan Suriye ve Irak’ta komşularımızla olan sınır meselesi de aslında Lozan’da çözülmüş değildir. Musul, Kerkük, Erbil, Hatay misak-ı milli sınırları içindedir. İkinci dünya savaşından sonra bu bölgedeki imkanları sömürmek adına devletlerin başında sürekli sorunların olması gerekiyordu. Siz kendi meselelerinizle uğraşacaksınız ki bu meselelere ilgi duymayacaksınız. Biz bugünkü sınırlarımız içinde huzurlu mutlu ve zengin olarak yaşamak istiyoruz. Buralardaki yeni sömürge operasyonlarına sessiz kalamayız” şeklinde konuştu.
“Başkanlık sisteminin an büyük avantajı denetime açık olmasıdır”
Bugünkü parlamenter sistemde denetimin zor olduğunu vurgulayan Şener, “Bugünkü hükümet ciddi biçimde denetlemeye izin vermeyebilir. Çoğunluk bende diyerek denetlettirmeyebilir. Halbuki bu denetim yolunun açık tutulması gerekir. Ama parlamenter hükümette bu mümkün görülmüyor. Başkanlık sisteminin en büyük avantajı denetime açık olmasıdır” ifadelerine yer verdi.
“Bizim bağışıklık sistemimizi dış devletlerin istihbaratları bozuyor”
Oynanan oyunların siyasi olarak Türkiye’nin bağışıklık sistemini bozduğunu ifade eden Şener, “Bizim bağışıklık sistemimizi siyasal olarak bozan şey pek çok devletin istihbaratının bu topraklarda üzerinde oynanan oyunlardır. 15 Temmuz darbe girişimi de bunlardan biridir. Türkiye’yi bölgedeki terör örgütleri uluslararası bir işgaline hazır hale getirecek bir hale getirmektir. Çünkü bu bir darbe değil, yönetimi ele geçirme değil, bir işgal girişimiydi” diye konuştu.
Konferansın ardından, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener’e hediye takdim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.