Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Mehmet Çelik:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Prof. Dr. Mehmet Çelik, Gaziantep’teki konuşmasında "Batı medyasının tamamı darbeyi destekledi" dedi.FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz gecesi geçekleştirdiği darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2016 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2016 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Prof. Dr. Mehmet Çelik, Gaziantep’teki konuşmasında "Batı medyasının tamamı darbeyi destekledi" dedi.
FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz gecesi geçekleştirdiği darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara inerek demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar, 21’inci gecede de Gaziantep Demokrasi Meydanı’na akın etti. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Mehmet Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliği ve halkın cesareti ile darbenin önlendiğine dikkat çekti. Prof. Dr. Mehmet Çelik, “Dünyanın demokrasi kültürünü inceleseler Türkiye birinci sırada gelir. Türk milleti elinde silah olmadan, tanklara ve uçaklara karşı darbeyi önledi. Türk milletinin demokrasi kültürü bütün dünya halklarından daha fazladır” dedi.
"40 yıldır devlet içerisine virüs gibi yayılmışlar"
Çelik, "FETÖ’nün binlerce yetişmiş elemanı bu topraklardan, bizim ailelerimiz arasından, bizim çocuklarımız arasından yetişmedi mi? FETÖ, 40 yıldır devlet içerisinde bir virüs gibi yayılıp dini, Allah’ı, peygamberi, kitabı, kendi projesine maske yaparak yıllarca bizi uyuttu. Darbe girişiminin büyük bir hayra sebep olacağına inanan bir insanım. Eğer bu milleti sınıflara doldurup 20 sene demokrasi şuuru aşılasaydık, FETÖ’nün yaptığı kadar etkili olamazdı. Millet demokrasinin ne olduğunu, Milli iradenin ne olduğunu bu hadise ile çok iyi idrak etti. Bu darbe olmasaydı devlet 20 yıl uğraşsaydı bu virüsleri devletin kılcal damarlarından söküp atamazdı. Bu hayra vesile oldu ve çok hızlı bir şekilde bu virüsü temizlemek için bütün devlet kurumları harekete geçti. Bu badireler bu milletin milli ve dini şuurunu daha da güçlendirecektir” ifadelerini kullandı.
"15 Temmuz darbesinin arkasında ABD var"
1960 darbesinden itibaren Türkiye’de yapılan bütün askeri darbelerin arkasında Amerika Birleşik Devleti’nin olduğunu hatırlatan Çelik, “Fakat 15 Temmuz darbesinin arkasında değil Amerika, bu darbeyi bizzat kendisi yaptırmıştır. Onun için devletler arasında dostluk ve müttefiklik yoktur. Batı dünyasından uluslararası alanda sadece menfaat ve ilişkilerimiz olmuştur tarih boyunca dostluk ve ittifak adımlarınız hiçbirisi sağlam olmamıştır” dedi.
"Batı medyası darbeyi destekledi"
15 Temmuz gecesi özellikle batı medyasını takip ettiğini belirten Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, “Batı medyasının tamamı bu darbeyi destekledi. Bazı televizyon kanalları o tankların üzerindeki insanların görüntülerini verirken halk askerlerle beraber diktatörü yıkıyor, darbeyi destekliyor dedi. Bu kadar haysiyetsiz, bu kadar alçak, ahlak ve karakterden yoksun bir medya anlayışı batıda olduğu kadar dünyanın başka bir yerinde yoktur” diyerek sözlerini tamamladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.