Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gedikli: "Oranlardan Daha Önemli Olan Türkiye’nin İstikametidir"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, "Yeni Merkez Bankası Başkanı elini korkak alıştırmadan faizi indirebilir. Ancak tüm küresel finans köşelerinden ve kredi derecelendirme kuruluşlarından en fazla 0.50 indirir açıklamalarıyla...

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2016 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2016 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, "Yeni Merkez Bankası Başkanı elini korkak alıştırmadan faizi indirebilir. Ancak tüm küresel finans köşelerinden ve kredi derecelendirme kuruluşlarından en fazla 0.50 indirir açıklamalarıyla psikolojik etki altına almaya çalışıyorlar. Oranlara, rakamlara vadelere bakmaksızın önemli olan Türkiye’nin istikametidir" dedi.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gedikli, yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa’nın eksi faizin etkisinde olduğunu dile getirerek, "Yani bankaya para yatırmak için siz para ödüyorsunuz; paranızı saklama ücreti verdiğiniz bir sistem haline gelmiş durumda Avrupa bankaları. Hal böyle olunca yeni Merkez Bankası Başkanı elini korkak alıştırmadan faizi indirebilir. Ancak tüm küresel finans köşelerinden ve kredi derecelendirme kuruluşlarından en fazla 0.50 indirir açıklamalarıyla psikolojik etki altına almaya çalışıyorlar. Oranlara, rakamlara vadelere bakmaksızın önemli olan Türkiye’nin istikametidir. Ben şahsen yeni Türkiye’nin kurumlarının genç, dinamik, dünyayı iyi okuyan, proaktif gençler tarafından yönetilmesini olumlu buluyorum" ifadelerini kullandı.
Gedikli, daha önce yaptığı açıklamalara değinerek, enerji ithalatçısı ülkelerin anlaşmalarının çok zor olduğunu ve bunun da enerji ihracatçısı ülke ekonomilerini sarsacağını, dolayısıyla Türkiye’nin bölgede ortaklığının daha önemli hale geldiğini de aktardı.
"ASLINDA HEDEFİN TÜRKİYE VE HATTA HEDEFİN İSLAM VE MÜSLÜMANLAR OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI"
İslam İşbirliği Teşkilatı Konferansının korkuları tetiklediğini kaydeden Gedikli, "’Türkiye IŞİD’i destekliyor, teröristlerin geçişini sağlıyor’ yalanları, MİT TIR’ları davası, 17-25 Aralık darbe girişimi gibi tüm bu karalama faaliyetlerinin Sayın Cumhurbaşkanımız özelinde gibi görünse de aslında hedefin Türkiye ve hatta hedefin İslam ve Müslümanlar olduğu ortaya çıktı. Sayın Cumhurbaşkanımızın ’Benim dinim Sünnilik de değildir Şiilik de değildir, benim dinim İslam’dır’ açıklamasının önemini, dünya kamuoyu ilerleyen günlerde daha da iyi anlayacaklardır" dedi.
"YÜZDE 5 DEĞİL YÜZDE 7 BÜYÜME RAKAMLARINI YAKALAYABİLMEK İÇİN YAPISAL SORUNU OLAN EKONOMİNİN HER ALANINA EL ATILACAK"
İhanet değil ittifak döneminin başladığını bildiren Gedikli, "Ortadoğu’da ekonomileri petrol fiyatlarından kaynaklı olarak sorun yaşamaya başlayan Körfez ülkeleri, Türkiye’nin üretim ve sanayi tecrübesine güvenerek doğrudan yatırımlarını arttıracak konsorsiyumlar gerek istihdam piyasamıza gerekse üretim ve sanayi reformlarımız için kaynak sağlayacaktır. 2023 hedefleri hayal oldu diyenlere inat yüzde 5 değil yüzde 7 büyüme rakamlarını yakalayabilmek için yapısal sorunu olan ekonominin her alanına el atılacak. Finansal piyasaların derinleştirilmesi ve sağlamlaştırılması da buna dahil" açıklamasında bulundu.
"AZ MALİYETLE YÜKSEK ETKİ ALANI YARATABİLECEK YEGANE DEĞER İSLAM’DIR"
"Türkiye’nin yeni dönem üretim ve ihracata dayalı büyüme modeli siyasi irade ve hızlı etkin karar alma ile bir araya geldiğinde küresel ekonomiyi elinde tutanların en korktuğu proje hayata geçer" diyen Gedikli, "Dünyada şu anda soft power dediğimiz az maliyetle yüksek etki alanı yaratabilecek yegane değer İslam’’ır. Bunun da demokratik sistemlerle yaşanabildiği tek ülke tek ekonomik, askeri ve siyasal gücü olan ülke Türkiye’dir, lideri olan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Büyük Türkiye ve başkanlık gündemimizden neden çıkarılmak isteniyor, terör olayları, MHP’ye yapılan paralel operasyonlarını bu perspektiften değerlendirin." ifadelerini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.