Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çorum’da ’15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi’ konulu fotoğraf sergisi

Çorum’da ’15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi’ konulu fotoğraf sergisi açıldı.Hürriyet Meydanında AK Parti Çorum İl Başkanlığı tarafından düzenlenen serginin açılışına Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM...

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2016 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2016 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çorum’da ’15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi’ konulu fotoğraf sergisi açıldı.
Hürriyet Meydanında AK Parti Çorum İl Başkanlığı tarafından düzenlenen serginin açılışına Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç ve vatandaşlar katıldı. Sergide, 15 Temmuz gecesi Karaman’da ve yurdun dört bir köşesinde objektiflere yansıyan darbe karşıtı fotoğraflara yer verildi.
Sergi açılışında konuşma yapan AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, 15 Temmuz’da milletin hiçbir siyasal, ideolojik, etnik ya da mezhepsel ayrım yapmadan devletine, bayrağına, geleceğine, istiklaline, istikbaline geleceğine sahip çıktığını söyledi.
15 Temmuz’un herkesin belleğinde acıyla yer etmiş önemli bir tarih ve gün olduğunu dile getiren milletvekili Salim Uslu, Türkiye’de her şeyin iyiye gittiği bir ortamda halkın iradesine müracaat edemeyenlerin halkın teveccühüne mazhar olamayanların çareyi kalkışmada, darbede, muhtırada bulduklarına dikkat çekerek, "Öylesine çılgınca, öylesine fütursuzca saldırdılar ki halka 250 civarında şehit verdik. Bunların içerisinde Çorumlu olanlar da var. Onları rahmetle anıyoruz. Elbette şehitlik mum gibidir kendisi yanıyor ama etrafını aydınlatıyor. Bizim yolumuzu Türki’nin geleceğini aydınlattılar" dedi.
FETÖ’nün ardından diğer terör örgütlerinin piyasaya sürüldüğüne vurgu yapan Uslu, "Şimdi FETÖ terör örgütü bitti. Arkasından devlet ‘her şeye hakim oldum’ dediği bir anda PYD, YPG, PKK, DAİŞ gibi örgütleri piyasaya sürdüler. Amaç Türkiye’yi mecalsizleştirmek. Oysa biz hepimiz Alevi, Sünni, Türk, Kürt ayrımı yapmadan, Çerkez, Laz ayrımı yapmadan bu ülkede yaşayan herkes hepimizin boynunun borcudur. Biliyoruz ki bu bayrak bu gönderde özgürce dalgalandırdığı takdirde hiçbir şekilde biz mahzun olmayız. O nedenle özgürlüğümüz hepimiz için geçerlidir. Bayrak hepimizin bayrağıdır. Devlet hepimizin devletidir. Ve hiçbir şekilde paralel bir yapı adı altında hukuk dışı, gayrimeşru hele hele katliamı bile göze alan hiçbir girişime izin veremeyiz. Devlet izin vermedi, halkı da devletine sahip çıktı. Devletinin yanında yer aldı. Bu millet hiçbir siyasal, ideolojik, etnik ya da mezhepsel ayrım yapmadan devletine, bayrağına, geleceğine, istiklaline, istikbaline geleceğine sahip çıkmıştır" ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin demokrasi mücadelesinde dünyaya örnek olduğunun altını çizen Uslu, "Çorum ayrı ve özel bir yeri olan bir kent. Bir barış kenti. Geçmişte acılar yaşayan bir kent olarak Türkiye’ye örnek olmuş ve her görüşten, her meşrepten insan burada darbeye karşı haykırmıştır. Sivil toplum örgütlerinin hepsine müteşekkiriz. Geleceğimize sahip çıkmıştır. Türkiye demokrasi mücadelesinde dünyaya örnek olmuştur. Hem hukuk düzenini korumak, hem Türkiye’nin egemenlik hakkını korumak, hem de dünyaya demokrasi mücadelesi konusunda örnek olmak üzere herkes canı pahasına sokağa çıkmış bayrağına, istiklaline, istikbaline sahip çıkmıştır. Egemenlik hakkımızı, sınırlı sorumlu görmediğimiz için hiçbir şekilde hiçbir vesayet kurumunun, hiçbir yapının egemenliğimize halel getirmesine izin vermemişizdir. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Türkiye üzerinde hesabı veya gözü olanlar ya da başka uluslararası bir kısım tezgahlara taşeronluk yapanlar bilmelidir ki Oğuz soyundan gelen Türk milleti alemde şer bitmese bile Oğuzda er tükenmez. Bunu herkes böyle bilsin. Oğuzun çocukları olarak bizler devletimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz" diye konuştu.
Uslu’nun konuşmasının ardından sergisinin açılışını gerçekleştirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.