Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çin ve Almanya’dan şoförsüz araçlarda işbirliğini artırma sözü

Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in Çin’e gerçekleştirdiği 2 günlük resmi ziyaretinde iki ülke arasında şoförsüz araçlarla işbirliğini artırma sözü verilerek, bir mutabakat anlaşması imzalanmasına karar verildi.Almanya Şansölyesi...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2018 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2018 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çin ve Almanya’dan şoförsüz araçlarda işbirliğini artırma sözü

Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in Çin’e gerçekleştirdiği 2 günlük resmi ziyaretinde iki ülke arasında şoförsüz araçlarla işbirliğini artırma sözü verilerek, bir mutabakat anlaşması imzalanmasına karar verildi.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Çin Prömiyeri Li Keqiang’ın davetiyle Çin’e yaptığı 2 günlük resmi ziyaretinde temaslarına devam ediyor. Sabah saatlerinde Prömiyer Li Keqiang ile görüşen Merkel, öğleden sonra Devlet Başkanı Xi Jinping tarafından kabul edildi. Merkel’in Çin’de yaptığı resmi temaslarda iki ülke arasında şoförsüz araçlarla işbirliğini ilerletme sözü verilerek, bir mutabakat anlaşması yapılmasına karar verildi. Görüşmelerde ayrıca, ABD Başkanı Donald Trump’ın korumacı ticaret politikalarına muhalefet konusunda fikir birliğine varıldı.

Çin, Almanya’nın, 2010 yılında ödüle layık görüldüğünden beri ev hapsinde bulunan Nobel Barış Ödülü sahibi Liu Xiaobo’nun dul eşi Liu Xia’nun serbest bırakılması talebine karşı bu konuda “karşılıklı saygı ve eşitlik temelinde” bir diyalog isteğiyle yanıt verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.