Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiçek: Dünyada 'gazi' unvanı taşıyan tek parlamento bizim Meclisimizdir

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Dünyada 'gazi' unvanını taşıyan tek parlamento bizim Meclisimizdir. Çünkü İstiklal Mücadelesi'ni yürüten ve yöneten parlamentomuzdur." dedi.    Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2014 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2014 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çiçek: Dünyada 'gazi' unvanı taşıyan tek parlamento bizim Meclisimizdir
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Dünyada 'gazi' unvanını taşıyan tek parlamento bizim Meclisimizdir. Çünkü İstiklal Mücadelesi'ni yürüten ve yöneten parlamentomuzdur." dedi.

    Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Taner Uran ve beraberindeki heyetini kabulde yaptığı konuşmada, ülkenin sahip olduğu her şeyi şehit ve gazilere borçlu bulunduğunu belirterek, hepsini rahmetle, saygı ve minnetle andığını söyleyen Cemil Çiçek, bunun farkında olmanın, vatanı korumak, milletin birliğini ve dirliğini devam ettirmek açısından önemli olduğunu kaydetti.

    Çiçek, "Bizim vatan olarak tuttuğumuz bu coğrafya sıradan bir coğrafya değil. Bedelini kanla ödediğimiz bir coğrafyadır. Bu uğurda hayatlarını feda eden, kendisini ortaya koyanlar aziz şehitlerimizdir ve gazilerimizdir. Bu insanlara hem devlet hem toplum olarak borcumuz var. Bu borcumuzu imkan ölçüsünde yerine getirmek gibi sorumluluğumuz var. Dünyada 'gazi' unvanını taşıyan tek parlamento bizim Meclisimizdir. Çünkü İstiklal Mücadelesi'ni yürüten ve yöneten parlamentomuzdur. Başka ülkelerde devlet vardır sonra parlamento oluşur. Sizlerin sorunlarının çözümü noktasında epey bir mesafe aldık ama bunları yerine getirmiş olsak yine de borcumuzu ödeyemeyiz. Hayat devam ediyor. Yeni ihtiyaçlar yeni sorunlar çıkıyor. Bunları karşılamak da bizim görevimiz." ifadelerini kullandı.

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda gazilerin sorunlarıyla ilgili bir birim oluşturulduğunu hatırlatan Çiçek, "Bunu önemsiyoruz. Kendisini bu milletten hisseden herkes, sizin sorunlarınız söz konusu olduğunda olumsuz bakmaz. Böyle bir birimin arkasında milletin desteği var." diye konuştu.

    "ŞEHİT AİLELERİ DAİRE BAŞKANLIĞI DAHA FONKSİYONEL OLMALI"

    Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Taner Uran ise konuşmasında, "Bizim için de en önemli fedakarlık, bu ülkenin bölünmez bütünlüğü için kan ve can vermektir. Siz de bizim ailemizden birisiniz. Sizin ailenizden de iki tane şehit var.” dedi. Yasal düzenlemelerle şehit aileleri ve gazilerin sorunlarının büyük bir bölümünün çözüldüğünü, eksik kalan konularla ilgili çalışmaların en kısa sürede bitirilmesini beklediklerini dile getiren Taner Uran, iş hakkının bütün şehit çocuklarına verilmesini, gazilere 3 bin 600 pirim gününde yaşlılık aylığı bağlanmasını, eğitim öğretim yardımlarının artırılmasını, Devlet Övünç Madalyası verilenlere ayrıca bir ödeme yapılmasını talep ettiklerini sıraladı.

    Uran, özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda kurulan Şehit Aileleri Daire Başkanlığı'nın daha fonksiyonel, kendilerine karşı daha kucaklayıcı, sevgi ve şefkatle yaklaşım içinde olmasını beklediklerini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.