Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiçeği Burnunda Bakandan Kadına Şiddete Hayır Mesajı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, katıldığı ilk programda “Kadına şiddete karşı buradayım” dedi.Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, bakan olarak görev almasının ardından Aile İçi Şiddetle Mücadele...

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2015 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2015 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, katıldığı ilk programda “Kadına şiddete karşı buradayım” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, bakan olarak görev almasının ardından Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi kapsamında düzenlenen ‘Kadına Şiddete Karşı Buradayım De’ programına katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Ramazanoğlu, kadına yönelik şiddetin ağır bir insan hakkı ihlali ve ciddi bir toplumsal sorun olarak kültürel, ekonomik ve coğrafi sınır tanımaksızın tüm dünyada maalesef varlığını sürdürdüğünü belirterek, “Bu haliyle kadına yönelik şiddet bir toplumsal sorundur. Kadının yaşama, kendini güvende hissetme, eğitim, iş ve sosyal hayata katılmasını olumsuz etkileyen bir süreçtir. Bakanlığımız, kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğu inancıyla çalışmalarını sıfır tolerans ilkesiyle yürütmektedir. Bu bağlamda kadına yönelik şiddetle mücadelede yasal çalışmalar, eğitim ve farkındalık artırma, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlama, şiddet mağduru kadınların korunması ve desteklenmesine yönelik kurumsal mekanizmaların güçlendirilmesi tüm tarafların katkısı ile kararlılıkla sürdürülmektedir” diye konuştu.
Bu kapsamda gerçekleştirilen ve planlanan çalışmaları anlatan Bakan Ramazanoğlu, “İstanbul Sözleşmesi başta olmak üzere Uluslar arası sözleşmelerden ve yasal mevzuatımızdan güç alarak planlanan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eylem Planları’nın üçüncüsünün hazırlıkları tamamlanma aşamasındadır. Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı 2016-2019 ile yasal düzenlemelerin yapılması ve etkinliğinin arttırılması, farkındalık yaratma ve zihniyet dönüşümünün sağlanması, koruyucu ve önleyici hizmet sunumu ve şiddet mağdurlarının güçlendirilmesi, şiddet uygulayana yönelik hizmet verilmesi, kurum ve kuruluşlar arası işbirliğinin geliştirilmesi olmak üzere 5 temel alanda iyileştirme hedeflenmektedir” ifadelerini kullandı.
‘Kadına Şiddete Karşı Buradayım De’ kampanyası hakkında bilgi veren Bakan Ramazanoğlu, “Etkinliklerimizin önemli bir kısmını Diyanet İşleri Başkanlığı, Futbol ve Basketbol Federasyonları, Ankara Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde yürütmekteyiz. Ayrıca Birleşmiş Milletler’in Turuncu Kampanyası’na da destek veriyoruz. Bu kapsamda Birleşmiş Milletler’e üye ülkelerde en yüksek ilgiyi çekeceği düşünülen bina veya simgelerin turuncu ışıklar ile aydınlatılarak farkındalık artırma çalışmaları yapılıyor. Bakanlığımız tarafından Ankara’da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binamıza ve TOBB binasına, İzmir’de Saat Kulesi’ne ve Çanakkale’de Truva Atı’na turuncu aydınlatma yapıyoruz. Her türlü şiddetin ve özellikle kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması uzun soluklu bir mücadeleyi gerektirmektedir. Şiddetin bir insan hakkı ihlali olduğu anlayışıyla yürüttüğümüz çalışmalarımıza bundan sonra da kararlılıkla ve azimle devam edeceğiz. Kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın ve şiddetin son bulması temennisiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum; kadına şiddete karşı buradayım diyorum” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.