Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'CHP'nin seçim TIR'ının Erzurum şehir merkezine girişi engellendi'

CHP'nin seçim standı olarak kullandığı ve Yakutiye Kent Meydanı’ndan polis zoruyla kaldırılan TIR, İlçe Seçim Kurulu'nun kararına rağmen Atatürk Üniversitesi kavşağında trafik polisi tarafından şehre girmesi engellendi.CHP Genel Başkan...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2015 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2015 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP'nin seçim standı olarak kullandığı ve Yakutiye Kent Meydanı’ndan polis zoruyla kaldırılan TIR, İlçe Seçim Kurulu'nun kararına rağmen Atatürk Üniversitesi kavşağında trafik polisi tarafından şehre girmesi engellendi.

CHP Genel Başkan yardımcıları Enis Berberoğlu, Aykut Erdoğdu, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Erzurum'da seçim standı olarak kullanılan TIR'ın Yakutiye Kent Meydanı’ndan polis zoruyla çıkarılması üzerine milletvekili adayları Gonca Aytaş ve Orhan Bozkurt'a destek vermek için kente geldi. Karara tepki gösteren CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, bu ülkenin talimatlarla yönetilemeyeceğini; ülkenin yargıyla, hukukla, kanunla yönetileceğini söyledi. Tekin, Yüksek Seçim Kurulu’nun kararı olmasına rağmen bu kararı uygulamayan emniyet görevlilerinin suç işlediğini belirterek, "Buna rağmen bu karar uygulanmıyor. Neden sorduğumuzda yukarıdan talimat aldıklarını söylediler. Bu ülke talimatlarla mı yönetilir yoksa hukukla mı yönetilir doğrusu merak ediyorum. Devletin her zaman bir aklı vardır. İktidarlar taşerondur, gelip geçerler ama o devletin aklı bir gün bunlardan hesap soracaktır. Elimizde hâkim kararı var. Bir eşkıyalık sistemiyle polislere talimat verilmiş. Biz hâkim kararı tanımayız diyor." diye konuştu.

AYTAŞ: BEN ERZURUM MİLLETVEKİLİYİM, ERZİNCAN’DA MI ÇALIŞACAĞIM?

CHP’nin Yakutiye Meydanı’ndaki TIR’ın polis zoruyla kaldırılmasına Erzurum CHP milletvekili adayı Gonca Aytaş da sert tepki gösterdi. 'Yakutiye Kent Meydanı’ndan TIR’ı Havuzbaşı’na götürün' diyenlerin Havuzbaşına da izin vermediklerini ifade eden Aytaş, bırakın havuzbaşına şehre girmeye bile izin verilmediğini kaydetti.

Aytaş, "Polis, bizi Erzincan’a yönlendiriyor. Şehir dışına çık diyor bana. Ben Erzurum milletvekiliyim, Erzincan da mı çalışacağım? Böyle giderse 8 Haziran’dan sonra hukuk devleti kalmayacak. Şu anda bile kalmadı. Bunun mücadelesini vermek zorundayız. YSK kararı var, şu an Yakutiye ve Havuzbaşı’nda stant açma engeli yok. Şu an Havuzbaşı Meydanı’nda konser var diye bizi kandırdılar, meğerse AKP’ye stant yapıyorlar hem de hile ile yapıyorlar bunu. Şu anda nerede yapalım, Erzincan’a mı Bayburt’ta mı gidelim? Nerede çalışayım?" diyerek duruma tepki gösterdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.