Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’nin Kanun Teklifi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’deki diğer üç siyasi partinin grup başkanvekillerine de sundukları çocuk haklarına ilişkin hazırladıkları kanun teklifinin ülkedeki önemli bir boşluğu dolduracağını söyledi.CHP Grup Başkanvekili...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’deki diğer üç siyasi partinin grup başkanvekillerine de sundukları çocuk haklarına ilişkin hazırladıkları kanun teklifinin ülkedeki önemli bir boşluğu dolduracağını söyledi.
CHP Grup Başkanvekili Özel, TBMM’de CHP milletvekilleri ile birlikte basın açıklaması yaptı. CHP’nin Karaman’daki cinsel istismar olayı ve 23 Nisan gündemi ile ilgili kanun teklifi hazırladığını belirten Özel, "Bu kanun aynı Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu gibi kanunla kurulmuş daimi izleme komisyonunu öneriyor. Bu izleme komisyonunun Çocuk Hakları İzleme Komisyonu adı altında olmasını öneriyoruz. Bu konudaki kanun teklifimizi geçen hafta Komisyon’daki arkadaşlarımızın imzasıyla Meclis Başkanlığı’na sunmuştuk. Ana komisyon olarak Anayasa Komisyonu, tali komisyon olarak Sağlık Komisyonu’na sevk edilmişti" ifadelerini kullandı.
Özel, üç siyasi partinin grup başkanvekilleri ile bir araya geldiklerini kaydederek şunları dedi:
"Kanun teklifimizi kendilerine sunduk. Bu konuda dört siyasi partinin partiler üstü bir anlayışla ele alması gerektiğini, bunun Türkiye’de yaşayan tüm çocuklara çok önemli katkılar sağlayacağını, Türkiye’deki önemli bir boşluğu dolduracağını, Meclis’in de faaliyetlerine ışık tutan bir komisyon olacağını ifade ettik. Konuya ilişkin olarak grup başkanvekillerinden kişisel görüşleri olarak çok olumlu dönüşler aldık. HDP ve MHP kurumsal görüş olarak da destekleyeceklerini ifade ettiler. Sayın Bostancı AKP Grubu’na ve parti yönetimine götürüp bize önümüzdeki günlerde cevap vereceklerini söylediler."
Özel, ziyaretleri Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Bursa Milletvekili Nuray Altaca Kayışoğlu ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel ile gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.
CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise, Kadın ve Çocuk İhlallerini İzleme Heyeti olarak çalışmalarının devam ettiğini belirterek, komisyon olarak Meclis çatısı altındaki çalışmalarının önemli olduğunu düşündüklerini ifade etti. Yüceer, "Ülkemizdeki çocuk karnesi çok iyi değil. Gerek istatistiki, gerekse Türkiye’nin hemen hemen her yerinden her gün gelen istismar olayları, çocuk hak ve ihlalleri, cinsel sömürü, şiddet maalesef bu noktada çok da yol katedemediğimizi gösteriyor. Bu anlamda Birleşmiş Milletler’in Çocuk Hakları Sözleşmesi’ndeki çocukların üstün yararını bırakın, çocuklar doğumdan itibaren haklarının çoğuna sahip değiller" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.