Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’nin Çanakkale’deki kurultayı için hazırlıklar sürüyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Çanakkale’de gerçekleştirilecek olan Adalet Kurultayı’nda yapılacaklar hakkında bilgiler aktardı.CHP’nin 26-29 Ağustos tarihleri arasında yapacağı Adalet Kurultayı, Gelibolu Yarımadası’ndaki...

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2017 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2017 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP’nin Çanakkale’deki kurultayı için hazırlıklar sürüyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Çanakkale’de gerçekleştirilecek olan Adalet Kurultayı’nda yapılacaklar hakkında bilgiler aktardı.

CHP’nin 26-29 Ağustos tarihleri arasında yapacağı Adalet Kurultayı, Gelibolu Yarımadası’ndaki Eceabat İlçesi’ne bağlı Kocadere Köyü yakınındaki Kocadere Kamp Alanında gerçekleştirilecek.

Bugün CHP Çanakkale il binasında bir açıklama yapan Yerel Yönetimlerden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, hazırlıkların devam ettiğini söyledi.

Torun yaptığı açıklamada; "26-29 Ağustos arasında Kocadere kamp alanında Adalet Kurultayını gerçekleştireceğiz. Kurultayımızla ilgili görüş alışverişinde bulunacağız. Alanımızı hazırlamaya başladık. Şuanda çalışmalar o alanda başladı. 26 Ağustos’a da tam anlamıyla alanımız kurultayımıza hazır hale gelecek. Sizlerinde bildiği gibi bir Adalet Yürüyüşü gerçekleştirdik. Ve Ankara’dan İstanbul Maltepe’ye yaklaşık 435 kilometre yürüdük. Ve binler, milyonlar bizle yürüdü. Ve adalet talebimizi ilettik. Türkiye’de yaşanılan adaletsizliğe dikkat çektik. Bu çok kabul gördü. Türkiye’de adalet talep eden ve hukuksuzluğa karşı çıkan herkes bu anlamda cesaret buldu. Ve üzerindeki bu korkuyu, endişeyi bir tarafa bıraktı. Bu yapacağımız Adalet Kurultayı yürüyüşümüzdeki talep ettiğimiz adaletin bir açılımı. Yaklaşık 8 ana konuda ve 15-20 üzerinde de farklı konularda adalet talebimizi yenileyeceğiz. Günde öğle ve öğleden sonra olmak üzere iki konu işleyeceğiz. Bu esnada da belli çalıştaylarımız olacak. Alan içerisinde Türkiye’de yaşanılan adaletsizliklerle ilgili hukukun gerçekleşmediği belli davalarla ilgili, konularla ilgili bir hafıza sokağımız olacak. Bir adalet kutumuz olacak. Orada daha sonra Çanakkale’mizde inşa edilmek üzere bir adalet anıtı gerçekleştireceğiz. ‘Adalet için bir tuğlada sen koy’ diyeceğiz. Ve yüzyıllara hitap edecek. Türkiye’deki bugün yaşanılan adaletsizliği simgeleyecek bir adalet anıtı da gerçekleştireceğiz. Bunun yanı sıra kurultayımızda birçok konuda akademik çalışmalar olacak. Bireysel çalışmalar olacak. 4 gün boyunca dolu dolu bir program gerçekleştireceğiz. Türkiye’ye tekrar, dünyaya adalet talebimizi o alandan ifade etmiş olacağız. O gün Çanakkale’mizden adalet talebimiz her yere yayılacak. Çanakkale’mizin hepimiz için özel bir yeri ve anlamı var. Geçmişte Çanakkale Ruhuyla nasıl hareket etmişsek, Çanakkale Ruhuyla bu ülkemi kurtarıp, Cumhuriyeti kurmuşsak, Adalet talebimizi tekrar Çanakkale’mizden ifade edip, ülkemizde Adaletin gerçekleşmesini ve yerini bulması için çalışmalarımızı devam ettireceğiz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.