Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’liler, HDP heyeti ile bayramlaştı

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, "Suriye’de en kısa zamanda barışın temin edilmesiyle kendi rızaları ile kendi vatanlarına yeniden kavuşabilmesi için üstün bir çaba sarf etmemiz gerekiyor. Vatandaşlık hakkından önce onların kendi...

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2016 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2016 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, "Suriye’de en kısa zamanda barışın temin edilmesiyle kendi rızaları ile kendi vatanlarına yeniden kavuşabilmesi için üstün bir çaba sarf etmemiz gerekiyor. Vatandaşlık hakkından önce onların kendi yurtlarına özlem duymaları ve oraya bir an önce kavuşmalarını tesis etmek gerektiğini düşünüyorum" dedi.
HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar başkanlığındaki HDP heyeti, CHP Genel Merkezi’ne bayram ziyaretinde bulundu.
Ziyarette birlik beraberlik vurgusu yapıldı. Sancar, bayram vesilesiyle de olsa bu ziyaretleri çok önemsediklerini belirterek, “Keşke bu acılar içinde yaşanan bir bayram olmasaydı. Keşke bütün halklarımız güzelliklerle bayramı kutlayabilseydi” diye konuştu.
Sındır ise Giresun’daki helikopter kazasını hatırlatarak, “Kaza mı başka bir şey mi henüz bilemiyoruz. Yedi asker ve aileleri ile birlikte görev başındayken şehit oldular. Hangi nedenle olursa olsun bunun adı terör ya da kaza hiçbir insanın başka bir insanın canına kastetmediği tam tersi insanlar arasında saygı ve sevginin egemen olduğu bir ülkede yaşamak istiyoruz hepimiz. Bu bayram, bizim ülkemizde belki de en buruk kutlanan bayram” değerlendirmesini yaptı.
Başkanlık sistemine de değinen Sındır, “Başkanlık sistemi adı altında kuvvetleri ayırıyoruz derken onların üstüne bir başka egemen gücü kurma çabasını tabii ki kabul edilemez buluyoruz. Suriye’de en kısa zamanda barışın temin edilmesiyle kendi rızaları ile kendi vatanlarına yeniden kavuşabilmesi için üstün bir çaba sarf etmemiz gerekiyor. Vatandaşlık hakkından önce onların kendi yurtlarına özlem duymaları ve oraya bir an önce kavuşmalarını tesis etmek gerektiğini düşünüyorum. Dokunulmazlık meselesi ayrı bir konu, o konuda da yargı bağımsızlığının ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Daha dün Eren Erdem’in bir anda yurt dışına çıkış engeliyle karşılaşması, sonradan durum düzeltildi gerçi. Aslında o bir ölçüde bir tehdit algısı da oluşturdu aslında hepimizde” ifadelerini kullandı.
HDP’li heyet bir dahaki bayramı, bu bayram vesilesiyle yeniden düşünmeye ihtiyaç olduğunu, Türkiye’de çatışmaların durduğu, diyalogların, müzakerenin barış ve özgürlük için başladığı bir zamanda idrak etmek istediklerini dile getirdiler.
Suriyeli mültecilerin de gündeme geldiği ziyarette CHP Ankara Milletvekili Şenay Saruhan ise, Suriyelilere vatandaşlık hakkı verilmesi söyleminin hukuka aykırı bir söylem olduğunu ileri sürerek, “Hukuka aykırı konuşmaktan çekinmeyen bir Cumhurbaşkanı ile karşı karşıyayız. Daha tehlikeli olanı da halkın yoksulluğundan ya da zorluklarından yararlanarak onları kendi siyasetine bağlamaya çalışan bir politika izleniyor. Suriye’ye söylenen vaat de böyle bir vaat. Bunları söyleyen Cumhurbaşkanı özellikle Güneydoğu’da kendi ilinden, ilçesinden göç ettirilmiş insanlar var öncelikle onların sorunlarını çözmeli ki, onların yurttaşlık haklarını doğru düzgün tanımalı ki, onun üzerinden yeni şeyler vaadi için yola çıkabilmeli.”
Türkiye’nin Kürt sorununu çözmeme konusunda dirençli olduğunu söyleyen HDP’li heyet ise bunun mülteci sorununun da neden çözülemeyeceğini gösterdiğini ifade ettiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.