Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'liler Çanakkale Adliyesi önüne siyah çelenk koydu

CHP Çanakkale İl Teşkilatı, 17 ve 25 Aralık soruşturmalarının kapatılmasını protesto etmek için Çanakkale Adliyesi’ne siyah çelenk koyarak protesto etti ve bu tarihlerin, "hırsızları aklama günü" olarak ilan edilmesini istedi.CHP il...

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2014 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2014 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP'liler Çanakkale Adliyesi önüne siyah çelenk koydu
CHP Çanakkale İl Teşkilatı, 17 ve 25 Aralık soruşturmalarının kapatılmasını protesto etmek için Çanakkale Adliyesi’ne siyah çelenk koyarak protesto etti ve bu tarihlerin, "hırsızları aklama günü" olarak ilan edilmesini istedi.

CHP il binası önünde toplanan partililer, buradan siyah çelengi alarak yürüyüşe geçti. Yürüyüşe Milletvekili Serdar Soydan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Başkanı Hamza Karagöz, CHP'li ilçe belediye başkanları, il ve ilçe teşkilatları katıldı. Üzerinde, “Adaletin Kara Günü” yazılı siyah çelenkle yürüyüşe geçen grup, Demircioğlu Caddesi'nden Kordonboyu'nu takip ederek AK Parti il binası önünden adliyeye gitti. Parti yöneticileri, adliye sarayının merdivenlerine siyah çelenk koyarak, 17 ve 25 Aralık operasyonlarıyla ilgili takipsizlik kararını protesto etti.

Burada bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, bugün ülkede adaletin duygusunun yerle bir edildiğini, adaletin kara günü olarak tarihe geçeceğini söyledi. Karagöz, “17-25 Aralık soruşturmalarının üstünü örtmek, Türkiye’de bütün yurttaşlarımızın vicdanını sızlatmaktadır. Bir insanın yaşamasında toprak, su ve hava ne kadar elzemse toplumların gelişmesi ve ilerlemesi için demokrasi ve adalet de o kadar elzemdir. Bir çocuğun bir tepsi baklava çalarak yıllarca hapis cezası yattığı bir ülkede, kutucukların içi dolu paralarla saçıldığı, evlerde çelik kasaların açılıp içlerinin dolu olduğu, hattâ odalara saçıldığı bütün kamuoyunun gözü önüne serilmişken bunu örtbas etmek, ülkemizin geleceği için çok tehlikelidir. Bizler şimdiden adaletin herkes için lazım olduğunu, adalet olmazsa hiçbirimizin güvenle yaşamayacağını özellikle belirtiyoruz.” şeklinde konuştu.

'HIRSIZLARI AKLAMA GÜNÜ İLAN EDİLSİN'

İkinci açıklamayı ise Milletvekili Soydan yaptı. 17 ve 25 Aralık tarihlerinin "hırsızları aklama günü" ilan edilmesini isteyen Soydan, “Hırsızların haklı, hırsızları yakalayanların güçsüz olduğu, haksız olduğu bir Türkiye. İşte bunun adı, Yeni Türkiye. Ethem Sarısülük’ü vuran polis 7 yılla yargılanıyor. O katil polisin peruğunu çeken anne 10 yılla yargılanıyor. İşte adaletin olmadığı Yeni Türkiye bu. Bugün gördük ki bu hırsızlığı, yolsuzluğu yapanlar şu anda Türkiye’nin en tepesinde ama bunu ortaya çıkaranlar hapislerde. İşte onun için bunun adı Yeni Türkiye.” dedi.

Konuşmaların ardından partililer dağılırken bazıları da siyah çelengin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.