Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Yılmaz: "Türkiye adeta mülteci çöplüğüne dönüşmüştür”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, İran üzerinden 3 milyon mültecinin Türkiye’ye geleceği iddialarıyla ilgili, "Türkiye adeta mülteci çöplüğüne dönüşmüştür” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2017 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2017 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, İran üzerinden 3 milyon mültecinin Türkiye’ye geleceği iddialarıyla ilgili, "Türkiye adeta mülteci çöplüğüne dönüşmüştür” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek, yurt dışında yaşayan vatandaşları uyardı ve gündemi değerlendirdi. Yılmaz, yurt dışında yaşayan vatandaşları uyararak, “Siz dışarıda demokrasiyle övünüyorsunuz. Bulunduğunuz ülkelerde başınıza bir şey geldiği zaman hukuka ve demokrasiye sığınıyorsunuz. Sizin haklarınızı biz de burada o ülkelerdeki hukuk ve demokrasi aracılığıyla takip ediyoruz. Siz orada demokraside yaşarken burada diktatörlüğü destekleyemezsiniz. Burada demokrasiyi ayaklar altına alıp çiğnemek isteyen bir iradeye alkış tutamazsınız. 16 Nisan’dan sonra eğer ‘evet’ oyu çıkması halinde en fazla zarar görecek sizlersiniz. Türkiye’de tansiyon ve gerilim üreten politika en fazla sizi etkileyecek. Bulunduğunuz ülkelerde ırkçı ve İslamofobik çevreler Türkiye’nin anti-demokratik yöne kayışına destek verdiğiniz için hasmane bir tutum içine girecekler. Belki de Avrupa ülkelerine gitmek hayal olacak, ticaret yapmak hayal olacak, oturma izni olup, vatandaş alamayanlar oturma izinlerinin iptali ile karşı karşıya kalacaklar. Türkiye’nin dışarıdaki vatandaşlarının boynu eğik mi, başı dik mi gezeceği bir karar anıdır. Sizden bu yönde bir karar bekliyoruz. Türkiye’de ‘hayır’ın çıkmasının bir maliyeti yoktur. Bilakis Türkiye’nin dünyada kirletilen imajı yeniden tamir edilecektir. Sizin kararınız çok önemlidir. Hangi partiye mensup olursanız olun, hangi partiyi desteklemiş olursanız olun, bu dönemde vereceğiniz karar Türkiye’nin yönünü belirleyecektir. Sizler bu kararla ya övüneceksiniz ya da mahcup olacaksınız. Onun için kararınız son derece önemli” ifadelerini kullandı.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ile sorunlar yaşanacağını vurgulayan Yılmaz, Avrupa Birliği ile sürecinin donacağını ve NATO ile de sorunların yaşanacağını kaydetti.

Bulgaristan’daki seçimler

Yılmaz, Bulgaristan seçimlerinde Dost Partisi’nin oy oranının yüzde 4’ün altında kalmasına ilişkin olarak, “AKP Hak ve Özgürlükler Partisi’ni ortadan bölmek için kendine kukla Dost Partisi yarattı. Sudan bahanelerle HÖH’ün Başkanı Rusya yakın işbirliği içindeymiş gibi gerekçelerle orada Hak ve Özgürlükler Partisi’ni küçük duruma düşürmeye ve bölmeye çalıştılar. Seçimlerde kendileri açısından zaferle sonuçlanacağını söylediler. Dost Partisi, iki parti ile bir araya geldi ve yüzde 4 barajını aşamadı. Ve Hak ve Özgürlükler Partisi’nin oyunu aşağı çekti. Bu dışarıdaki Türklerin gözünü açması gereken bir andır. Hak ve Özgürlükler Partisi Lideri’ne Türkiye’ye giriş yasağı kondu. Bir Türk’e böyle bir şeyin yapılması yanlıştı. Şimdi 26 milletvekili ile Meclis’e girdi” şeklinde konuştu.

3 milyon mülteci iddiası

İran üzerinden 3 milyon mültecinin Türkiye’ye geleceğine ilişkin söylemlere yönelik olarak ise Yılmaz, “Nasıl olsa Türkiye çöplük, herkesi kabul ederler. Türkiye yol geçen hanıdır, Türkiye Kavimler Göçü’nün merkezidir, Türkiye Çanakkale Savaşı’na katılmanıza gerek yok, Kurtuluş Savaşı’na katılmanıza gerek yok. Çantanızı aldığınız zaman geleceğiniz bir yerdir. Türkiye adeta mülteci çöplüğüne dönüşmüştür. Onun için bunlar niye üzülsünler. Hükümet bu uyarıyı bana mı yapıyor” değerlendirmesini yaptı.

İsviçre’de poster asılması

İsviçre’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterinin asılmasına ilişkin olarak ise Yılmaz, “Maalesef kendi değerlerini çiğneyen bir anlayış, Avrupa’da uçtaydı, merkeze geldi. Avrupa’da artık İslamofobik, anti Türk ve ırkçı yaklaşım var. Bunun tezahürü. Ben kendi ülkeme bakmalıyım. ‘Dış mihrak’ diyorum ya, onu azaltmalıyım” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.