Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Vekile MHP’den Tepki

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’in, Mardin’de düzenlenen bir programda söylediği, “Biz kardeşsek evet bizim sınırımızda başkası olacağına PYD olsun bizim için hiçbir sakıncası yok” şeklindeki sözlerine bir tepki de MHP...

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2015 18:50
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2015 18:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’in, Mardin’de düzenlenen bir programda söylediği, “Biz kardeşsek evet bizim sınırımızda başkası olacağına PYD olsun bizim için hiçbir sakıncası yok” şeklindeki sözlerine bir tepki de MHP Çanakkale İl Başkanlığı’ndan geldi.
Milliyetçi Hareket Partisi Çanakkale İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’in Mardin’de yapmış olduğu talihsiz açıklamayı Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı olarak kınıyoruz. Marksist, Leninist, ateist çizgideki bölücü terör örgütü PYD=PKK bizim asla kardeşimiz olamaz. Vatanımızı bölmeyi amaçlayan PYD=PKK’yı kardeş olarak gören zihniyet, 250 bin şehidimizin ruhlarının dolaştığı Çanakkale’mizi asla temsil edemez. Aynı şahsın CHP’den milletvekili adayı olması durumunda yaşananlar, CHP’nin utancı olarak tarihe geçecektir” ifadelerine yer verildi.
Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek başkanlığındaki heyet, geçtiğimiz günlerde Mardin’de Organize Sanayi Bölgesi’nde iş adamları ve sanayicilerle görüşmüş, Erkek, toplantıda, bir soru üzerine, “Biz kardeşsek evet bizim sınırımızda başkası olacağına PYD olsun, bizim için hiçbir sakıncası yok. Biz yalnızca bölgemizde değil Ortadoğu’da da barışı tescil etmek zorundayız. Türkiye olarak buna örnek olmak zorundayız, öncülük yapmak zorundayız” diye konuşmuş, ardından da sözlerinin kasıtlı olarak çarpıtıldığını açıklamıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.