Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Vekile Göre, Yüksekova’dakiler Terörist Değil, Eylemci

CHP Ankara Milletvekili Şenal Saruhan, Meclis’te Yüksekova’daki izlenimlerini anlatırken, PKK’lı teröristlere "eylemci" tanımlaması yaptı. Sarıhan, “Aldığımız bilgiler, çok sayıda evin yıkılmış olduğu yönündeydi, bir grup eylemcinin,...

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2016 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Ankara Milletvekili Şenal Saruhan, Meclis’te Yüksekova’daki izlenimlerini anlatırken, PKK’lı teröristlere "eylemci" tanımlaması yaptı. Sarıhan, “Aldığımız bilgiler, çok sayıda evin yıkılmış olduğu yönündeydi, bir grup eylemcinin, 50 kadar, alanı terk etmek üzere olduğu, bunun neye işaret olduğunu bilmiyoruz” dedi.
CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Köy Enstitüleri’nin kuruluş yıl dönümü olduğunu hatırlatan Sarıhan, “Toplam sayıları 21 olan Köy Enstitüleri’nden bin 398 kadın, 15 bin 943 erkek olmak üzere 17 bin 341 köy öğretmeni diploma almıştır. 1936-1947 yılları arasında faaliyet gösteren eğitmen kurslarından ise 8 bin 675 eğitmen mezun oldu. Sağlık bölümlerinden de bin 248 sağlık memuru yetişti. Ne yazık ki çok partili rejime geçtikten sonra yeni kurulan Demokrat Parti’nin yoğun eleştirileriyle karşılaşan Köy Enstitüleri, iktidar partisinde iç dengelerin de değişmesi sonucunda ancak altı yıl yaşayabildi” ifadelerini kullandı.
CHP heyetinin Yüksekova’ya alınmamasına ilişkin olarak Sarıhan, güvenlik güçleri ile Hakkari Valisinin kendilerine farklı bilgi verdiğini söyleyerek, “Sadece sokağa çıkma yasağının bile hak ihlali oluşturduğunu düşünüyoruz. Orada geniş halk yığınları için bile problemin olduğu düşüncesindeyiz. Terörle mücadele ederken halkın haklarına müdahale edilmesi, kısıtlanmasının ciddi bir insan hakkı sorunu olduğu inancındayız. Aldığımız bilgiler çok sayıda evin yıkılmış olduğu yönündeydi. Bir grup eylemcinin, 50 kadar, alanı terk etmek üzere olduğu, bunun neye işaret olduğunu bilmiyoruz. Bizim isteğimiz bir an önce Türkiye’nin her yerinde insanların barış içinde bir arada yaşayabileceği, her türlü insan hakkının korunabildiği bir ortamın inşasıdır” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.