Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li vekil komisyondaki uzlaşmayı değerlendirdi

TBMM Adalet Komisyonu’nda AK Parti ve CHP’li vekiller sadece hukuk fakültesi mezunlarının uzlaştırmacı olması için anlaştı. Komisyondaki uzlaşmayı değerlendiren CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, “Bugün inşaat mühendisliğinde...

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2016 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2016 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TBMM Adalet Komisyonu’nda AK Parti ve CHP’li vekiller sadece hukuk fakültesi mezunlarının uzlaştırmacı olması için anlaştı. Komisyondaki uzlaşmayı değerlendiren CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, “Bugün inşaat mühendisliğinde bile seçimlik ders de olsa hukuk eğitimi alınıyor. Uzlaşmacı kapsamı çok genişliyor. Uzlaştırma işi bir dava konusu olan işlem. İki taraf var, aralarında uzlaşmazlık var ve uyuşmazlığın çözümü amaçlanıyor” dedi.
CHP’li Aldan, sadece hukuk fakültesi mezunların uzlaştırmacı olmasının komisyonda kabul edilmesi ile ilgili İHA muhabirinin sorusunu cevapladı. Aldan, hükümetin Kanun Tasarısı’nda ‘hukuk öğrenimi görmüş kişiler’ ibaresinin olduğunu söyleyerek, “Bugün inşaat mühendisliğinde bile seçimlik ders de olsa hukuk eğitimi alınıyor. Uzlaşmacı kapsamı çok genişliyor. Uzlaştırma işi bir dava konusu olan işlem. İki taraf var, aralarında uzlaşmazlık var ve uyuşmazlığın çözümü amaçlanıyor. Bu noktada gerek bizim partimiz gerekse Adalet ve Kalkınma Partisi komisyon üyelerinin önemli bir bölümü bu uzlaştırmacının Hukuk Fakültesi mezunu olması gerektiğini ileri sürdük. Oylama yapıldı ve Hukuk Fakültesi mezunlarının uzlaştırmacı olabileceği sonucuna varıldı. Sayın Adalet Bakanı bu duruma büyük tepki gösterdi. Şunu diyebilirlerdi; ‘Hukuk eğitimi alanlar’ değil de, ‘herkes’ deselerdi anlardık. Herkes dediğiniz zaman kötüye kullanmaya müsait. Önümüzdeki hafta sanıyorum Genel Kurul’a gelecek. Yine bu değişiklikle hukuk dışında olanlarında uzlaştırmacı yolu açılabilir” değerlendirmesini yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.