Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Vekil İncirlik Üssü’ne İnen ABD Uçağını Meclis’e Taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, IŞİD’in alt yapısını çökertmek amacıyla İncirlik Üssü’ne indiği ileri sürülen ABD uçağını TBMM gündemine taşıdı.CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, IŞİD’in alt yapısını...

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2016 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2016 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, IŞİD’in alt yapısını çökertmek amacıyla İncirlik Üssü’ne indiği ileri sürülen ABD uçağını TBMM gündemine taşıdı.
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, IŞİD’in alt yapısını çökertmek amacıyla İncirlik Üssü’ne indiği iddia edilen ABD uçağını TBMM gündemine taşıdı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na önerge sunan Yarkadaş, "İlgili uçağın karadaki saldırı hedeflerine ve askerlere ileride yapılan konuşmalara ilişkin koordinatlar gönderebildiği, rakip uçakların koordinatlarını, karada yapılan konuşmaları ve bu konuşmaların koordinatlarını net olarak belirlediği iddiaları doğru mudur?" dedi.
Yarkadaş, önergesinde şu soruları yöneltti:
"İncirlik Üssü’ne bu özelliklerde bir uçağın indiği doğru mudur? Doğruysa hangi tarihte inmiştir? İlgili uçağın karadaki konuşmaları da kayıt altına aldığı iddiaları doğru mudur? İlgili uçağın ülkemizin güvenlik ve istihbarat ağı noktasında zafiyet yaratacağı iddiaları doğru mudur? İlgili uçağın ülkemizdeki görev süresi ne kadardır? Bu konuda kamuoyunu aydınlatacak bir açıklama yapılacak mıdır?"
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.