Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Türkmen, Suruç saldırısını Meclis gündemine taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki bombalı saldırıyla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğu’nun cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) soru önergesi verdi....

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2015 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2015 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki bombalı saldırıyla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğu’nun cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) soru önergesi verdi.

Türkmen, verdiği önergede Suruç ilçesinde Amara Kültür Merkezi önünde bombalı bir saldırı sonucunda 32 vatandaşın hayatını kaybettiği, yüzden fazla kişinin de yaralandığını hatırlattı. Türkmen, bombalı saldırı öncesi, Şanlıurfa Valisi’ne bazı gazeteciler 'Şanlıurfa’da İŞİD militanları var mıdır?' şeklinde bir soru yönelttiğini, bunun üzerine 3 gazetecinin gözaltına alındığını aktardı.

Türkmen önergesinde şu soruların cevabını istedi: " - Bombalı saldırı ile ilgili Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından herhangi bir ihbar alınmış mıdır? Alınmış ise bu ihbara ilişkin bir çalışma yürütülmüş müdür?

- Şanlıurfa ili Suruç ilçesinde meydana gelen bombalı saldırı öncesi, Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından istihbari bir çalışma yürütülmüş müdür? İstihbari bir çalışma yürütülmüş ise MİT yasasındaki ilgili kurumlarla paylaşılmış mıdır?

- Şanlıurfa ili Suruç ilçesinde meydana gelen bombalı saldırı öncesi Milli İstihbarat Teşkilatı, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ve Şanlıurfa Valiliği tarafından hangi tedbirler alınmıştır?

- Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Şanlıurfa ili sınırlarında IŞİD militanları tespit edilmiş midir?

- Şanlıurfa ili Suruç ilçesinde meydana gelen bombalı saldırı nedeniyle Şanlıurfa Valisi ve Suruç Kaymakamı hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?

- Şanlıurfa Valisi ve Suruç Kaymakamı görevden alınacak mıdır?"
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.