Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'li Türeli: İzmir'de deprem raporlu birçok okul binası güçlendirilmedi

CHP Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, deprem kuşağında yer alan İzmir’deki çok sayıda okul binasında güçlendirme ya da tadilat çalışması yapılması gerektiğini söyledi. Türeli, konuya ilişkin olarak Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın...

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2015 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2015 10:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, deprem kuşağında yer alan İzmir’deki çok sayıda okul binasında güçlendirme ya da tadilat çalışması yapılması gerektiğini söyledi. Türeli, konuya ilişkin olarak Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesine ilişkin yaptığı değerlendirmede, 6360 Sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile il özel idarelerinin tüzel kişiliklerinin sona erdirildiğini hatırlattı. Bu işlemin ardından, taşınmazı İzmir İl Özel İdaresi mülkiyetinde bulunan okulların büyük bir kısmının Milli Eğitim Bakanlığı’na devredildiğini ifade etti.

İzmir İl Özel İdaresi’nin, kapatılmadan önce söz konusu okullara ilişkin olarak TMMOB Odası İzmir Şubesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi'ne deprem raporları hazırlattığının ifade edildiğini kaydeden Milletvekili Türeli, şöyle devam etti: “İzmir’de aralarında anaokullarının da bulunduğu 287 okulu kapsayan bu raporlarda beton dayanıklılığı, çürük ve çatlak bulunmaması, taşıyıcı kolon yeterliliği ve yönetmeliğe uygun inşa kriterlerinden birini ya da birkaçını taşımadığı belirlenen bazı okulların binalarında acil tadilat ve güçlendirme çalışması yapılması gerektiği belirtilmektedir ancak bu raporların üzerinden uzun bir zaman geçmesine rağmen okulların büyük bir bölümünde söz konusu çalışmaların hiçbirinin yapılmadığı görülmektedir.”

CHP Milletvekili Türeli, önergesinde Bakan Avcı’nın şu soruları cevaplamasını talep etti: "Söz konusu deprem raporuna göre uygun koşulları taşımadığı belirlenen okullarda, neden bina güçlendirme ya da tadilat çalışması yapılmamaktadır? Söz konusu okullarda, olası bir depreme karşı güçlendirme ya da tadilat çalışması yapılması düşünülmekte midir? Kriterlere uygun olmadığı belirlenen okullardan kaçına, bina güçlendirme veya tadilat çalışması yapılmıştır? Aralarında anaokulu çağında çocukların da bulunduğu binlerce öğrenciyi, eğitime uygun olmayan binalarda kaderine terk etmek. bakanlığınızın hangi politikasıyla örtüşmektedir?"
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.