Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'li Tekin: Yayın yasağı, hırsızı koruma yasağıdır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekteri Gürsel Tekin, 4 eski bakan hakkında kurulan soruşturma komisyonunun çalışmalarına getirilen yayın yasağı üzerinden AK Parti'yi eleştirdi. Yasağın, hırsızı koruma amaçlı olduğunu söyleyen Tekin,...

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2014 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2014 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekteri Gürsel Tekin, 4 eski bakan hakkında kurulan soruşturma komisyonunun çalışmalarına getirilen yayın yasağı üzerinden AK Parti'yi eleştirdi. Yasağın, hırsızı koruma amaçlı olduğunu söyleyen Tekin, “Ne zamandan beri hırsızı koruma yasağı gelmiş ya? Siz hangi dine, imana bağlısınız yahu? Hadi hukuku ve insanı tanımıyorsunuz. İnançlarınıza saygınız yok mu ya?” dedi.

CHP Genel Sekteri Gürsel Tekin, partisinin Esenler ilçe örgütünün düzenlediği etkinlik kapsamında 'Kentsel Dönüşüm Mağdurları' ile bir araya geldi. Vatandaşların sıkıntılarını dinleyen Tekin, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Tekin, “17-25 Aralık’ın merkezi İstanbul’dur. Siz bakmayın o kutuya, onlar işin sembolik kısmıdır. Efendim saat bunlar işin hikaye tarafı. Ey Esenler vatandaşı 100 milyar doların sizin cebinizden nasıl çalındığını, nasıl yandaşlara ranta dönüştüğünü bilmeniz lazım. Yeter uyanın yazık, günah değil mi size?” diye konuştu.

'‘NE ZAMAN SIKIŞSALAR BİZİ CAMİYLE KANDIRIYORLAR'

1999 Marmara depreminden sonra deprem vergisi çıkarıldığını hatırlatan Tekin, “Bu paraların nerede olduğunu soranınız oldu mu? Lütfen kendimize soralım. Rahmetli Ecevit zamanında ayrılan yerlerin hiç biri şuanda yok bunlara ne oldu biliyor musunuz? Bunlar, damatlarda, çocuklarda, kardeşlerde, AKP’li vekillerde. Kimin malı? Bunlar milletin malı. Şimdi bu haramzadeler yarın koşa koşa Cuma mübarek gün camiye gidecekler. Cami ile bizi kandıracaklar. Bakın ne zaman sıkışsalar ne zaman bir kirlilik varsa bir cami tartışması vardır. İnsanlarımızın en duygusal alanlarını kendi kirli emellerinde kullanmak için.. Bunları tanıyacaksınız.” şeklinde konuştu.

TBMM'de 17 Aralık süreciyle bağlantılı olarak 4 eski bakan hakkında kurulan soruşturma komisyonunun çalışmalarının AK Parti tarafından sürekli engellendiğini aktardı. Şimdide komisyonunun çalışmalarına yayın yasağının getirildiğin hatırlatan Tekin, şunları dile getirdi: “17-25 Aralık rezaletine dayanamadılar. Komisyonun oluşmaması için 3 ay uğraştılar. Türkiye’deki kamuoyu ve uluslararası baskıya dayanamayınca zorunlu olarak seçimi bitirdiler. Tabi o ara bir komisyon oluşturdular. Komisyonun çalışmaması için ellerinden geleni yaptılar. Yetmedi CHP’li arkadaşlarımızın onurlu mücadelesine dayanamayıp bu sefer yasak getirdiler. Neye yasak getiriyorsunuz? Hırsızı koruma yasağı. Ne zamandan beri hırsızı koruma yasağı gelmiş ya? Siz hangi dine, imana bağlısınız yahu? Hadi hukuku ve insanı tanımıyorsunuz. İnançlarınıza saygınız yok mu ya? Ey Cemil Çiçek sen o komisyonun başkanısın. Nasıl olur da bir komisyon bakanı hiç kimseye sormadan komisyon kararı olmadan kendi başına böyle bir kararı alabilir? Eşkıya mısınız siz kardeşim? Hukuk tanımaz mısınız? Siz hangi yasağı getirirseniz getirin yemişim sizin yasağınızı. Bütün yasağınızı CHP olarak biz deleceğiz herkesten önce. Hani siz demiyor muydunuz kumpastır? Siz demiyor muydunuz iftiradır."

‘KAPSAMLI BİR YOLSUZLUK YASASI YAPALIM’

Kapsamlı bir yolsuzluk yasası yapalım diyen Tekin, “Simdi ben burada Sayın Davutoğlu’na çağrıda bulunmak istiyorum. Sayın Davutoğlu, bizim bütün araştırmalarımızda sizin bütün bu kirli çalışmaların içinde olmadığınızı biliyoruz. Biliyorum bu kirli işlerden sizde rahatsızsınız? Rahtlıkla CHP’nin senin yanında duracağı bir teklifte bulunuyorum. Gelin kapsamlı bir yolsuzluk yasası getirin. Hiç kimse ama hiç kimse belediyeler de dahil olmak üzere, kamu dahil olmak üzere bu işlere elini asla ve asla uzatamazsın. Öyle caydırıcı bir yasa olsun ki, gerekirse hırsızlık yapanlar müebbet yatsın. Çünkü yolsuzluk aynı zamanda yoksulluk demektir. Eğer bir ülkede yolsuzluk varsa bilin ki yoksullukta var.” ifadelerin kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın belediye başkanı olduğu dönemde halka ‘bende gece kondu da kaldım’ dediğini anlatan Tekin, “Hepsinin çocuklarının maşallah AVM’si var.” dedi Tekin sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ne demektir burada yurttaşlarımız bir referans almışlardı. Yani her halde bu ülkenin belediye başkanının böyle bir sorunu varsa benim de sorunumu çözer anlayışıyla size oy verdi. Maşallah şimdi saraylarda oturuyor. İkinci kullandıkları şey; ‘komşum açken sen tok yatmayacaksın’ hiç aç AKP’li gördünüz mü? Ama bunların hepsini tanırız biz geçmiş yıllarda.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.