Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Tekin Bingöl: “Biz terörü reddeden, şiddeti reddeden bir partiyiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, “Hiçbir şekilde Cumhuriyet Halk Partisi’nin hiçbir bireyini asla ve asla terörün ya da terörist örgütlerin uzaktan yakından bir ilişki kurmaya hiç kimsenin cesareti de...

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2016 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2016 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, “Hiçbir şekilde Cumhuriyet Halk Partisi’nin hiçbir bireyini asla ve asla terörün ya da terörist örgütlerin uzaktan yakından bir ilişki kurmaya hiç kimsenin cesareti de yoktur, yüreği de yetmez” dedi.
Teşkilatının Malatya’daki ‘Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’na katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Malatyalılarla bir araya gelip, vatandaşların sorunlarını dinleyeceklerini ve partinin politikalarını paylaşacaklarını, sahada çalışmalar yapacaklarını söyledi. Bingöl, Türkiye’nin ciddi bir sorunlar yumağı içerisinde olduğunu iddia ederek, “Türkiye çok sıkıntılı günler yaşıyor. Türkiye yönetilmiyor. 14 yılı tamamlayan bir AKP iktidarı ve sorumluluğunun bilincinde bir ana muhalefet partisi olmasına rağmen Türkiye’yi 14 yıl sonunda yalnızlaştırdı, itibarsızlaştırdı” dedi. Türkiye’de terör belasının olduğunu ifade eden Bingöl, şunları söyledi:
“Terör nereden gelirse gelsin, kim ya da kimler tarafından yönlendiriliyorsa yönlendirilsin Cumhuriyet Halk Partisi terörün her türlüsüne karşıdır ve her türlüsüne karşı açık tavır koymuştur. Bir de 14 yıldır terörü bu ülkede büyüten, dolaylı yoldan da olsa destekleyip, onların buralarda çok ciddi terörist faaliyetler yapmasına yol açan bir iktidar var. Hiçbir şekilde Cumhuriyet Halk Partisi’nin hiçbir bireyini asla ve asla terörün ya da terörist örgütlerin uzaktan yakından bir ilişki kurmaya hiç kimsenin cesareti de yoktur, yüreği de yetmez. Öyle bir alçaklığı onların yüzlerine çarparız.”
Bingöl, CHP’nin her zaman terörün karşısında durduğunu kaydederek, “15 Temmuz darbe girişimi söz konusu oldu. Çıkıp diyorlar ki ’15 Temmuz gecesi Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı neredeydi?’ 15 Temmuz gecesi belediye başkanları gece kondu evlerinde saklanırken, bazı bakanlar Gürcistan sınır kapılarında duruma göre vaziyet alıp, kaçmak için fırsat kollarken, bizim genel başkanımız daha olay başlamadan ertesi gün dış politikayla ilgili konuşma yapmak üzere uçakta İstanbul’a giderken bu olaylar patlıyor” şeklinde konuştu.
‘Kamu kurumlarında sızma var’ denildiğine dikkat çeken Bingöl, “Sevsinler böyle sızmayı. 3 kişi sızar, 5 kişi sızar, 10 kişi sızar, 50 sızsın, 100 sızsın, bin sızsın 50 bin kişi de mi sızar? 60 bin kişi de mi sızar? Yol verdiniz yol. ’Mevziimiz aynı’ diyordunuz. ‘Farklı yollardan aynı mevziiye gidiyoruz’ diyordunuz. Birbirinizi kullandınız, kolladınız. Sonuçta da ülkenin başına bu bela tebelleş edildi. Bu bela geldi 241 vatandaşımız o gece şehit oldu. İktidar şimdilerde başka bir şey yapıyor. Fırsat bu fırsat kendinden olmayan, kendini eleştiren, başka siyasi düşünceye sahip olan kim varsa o kazanın içine atıp, eritmeye çalışıyor. Yağma yok. Bu ülkenin Cumhuriyet Halk Partisi var. Siz ne yaparsanız yapın, bütün kurumlara baskı kurarsınız, bütün kamu kurumlarına yandaşlarınızı yerleştirirsiniz, bütün işadamlarını baskı altına alırsınız, özgür basını tutsak hale getirir 142 basın emekçisini cezaevine atarsınız. Üniversite diye bir şey bırakmadılar. Bütün kurumları işgal ettiler ama bir tek Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin mensuplarına güçleri yetmedi, güçleri yetmeyecek” ifadelerini kullandı.
CHP İl Başkanı Kiraz
CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise CHP heyetinin Malatya’da sivil toplum kuruluşları ve ilçeleri ziyaret ederek, bir alan çalışması yapacaklarını kaydetti. Kiraz, Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçtiğini belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi’ne büyük görevler düştüğünün farkındayız. Hepimiz sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Bu bilinç ve sorumlulukla bütün üyelerimiz hepimiz gecemizi gündüzümüze katarak, yarın seçim varmış gibi sahada bir mücadele veriyoruz” diye konuştu.
Battalgazi İl Genel Meclisi Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ve CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’da katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.