Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Tarhan’dan Gökçek’e: Önce Ankara’yı şehir haline getir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Eskişehir’in Mahmudiye İlçesi’nde protestocuyu gözaltına aldırıp, halka hitabında ‘namusunuzu sahip çıkın’ sözlerini kullanan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP’li Tarhan’dan Gökçek’e: Önce Ankara’yı şehir haline getir
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Eskişehir’in Mahmudiye İlçesi’nde protestocuyu gözaltına aldırıp, halka hitabında ‘namusunuzu sahip çıkın’ sözlerini kullanan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e sert tepki gösterdi. Seçim çalışması için geldiği Mahmudiye’de halka seslenen Tarhan, " Mahmudiye'nin, Melih Gökçek'in namus kurtarmasına ihtiyacı yok. Önce Ankara'yı kurtarsın, bir şehir haline getirsin sonra Mahmudiye'yi düşünsün." dedi.

    Eskişehir’in Mahmudiye ilçesinde CHP’nin 2 oy fazlalıkla kazandığı yerel seçimler, AK Parti’nin başvurusu üzerine YSK tarafından üç zihinsel engelli vatandaşın oy kullandığı gerekçesiyle iptal edildi. 1 Haziran’da tekrarlanacak belediye başkanlığı öncesinde CHP’li milletvekilleri Mahmudiye ilçesine adeta çıkartma yaptı. CHP milletvekilleri Emine Ülker Tarhan, Kamer Genç, Gökhan Günaydın, Ayşe Gülsüm Bilgehan, İzzet Çetin, Gürkut Acar, Uğur Bayraktutan, Tanju Özcan, Mehmet Ali Edipoğlu, Ali Haydar Öner, Osman Korutürk, Mahmur Tanal, Ali Rıza Öztürk, Orhan Düzgün ve Süheyl Batum, CHP seçim otobüsü ile Ankara’dan Mahmudiye ilçesine geldi. Milletvekilleri Tarhan ve Genç, vatandaşların büyük ilgisini gördü. Onlarla selfi yaptı.

    CHP milletvekilleri daha sonra, seçim otobüsünün üstünden vatandaşlara seslenerek CHP’li belediye başkanı adayı İshak Gündoğan’a oy istedi. Milletvekilleri sırasıyla birer konuşma yaptı.

    Milletvekili Tarhan, gazetelerin Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda anketlerde isminin ilk sırada çıkmasıyla ilgili soruya ise “Bundan sadece onur duyarım. Çünkü halkın o makama layık görmesinden eminim 76 milyonun her birisi onur duyar. Onun dışında bir yorumum yok.” diye konuştu. Bugün Mahmudiye’ye AK Parti iktidarını anlatmaya geldiklerini aktaran Tarhan, geçtiğimiz günlerde seçim çalışması için bu ilçeye gelen ve konuşması sırasında kendisini pankart açarak protesto eden gencin gözaltına alınmasını emreden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e sert tepki gösterdi. İlçede halka hitap ederken Mahmudiye’lilere ‘Namusunuza sahip çıkın’ diyen Gökçek’e göndermede bulunan Tarhan, şöyle dedi: "Melih Gökçek dermiş ki, 'Mahmudiye'nin namusunu kurtarmak için AKP'ye oy verin.' Mahmudiye'nin, İ. Melih Gökçek'in namus kurtarmasına ihtiyacı yok. Önce Ankara'yı kurtarsın Melih Gökçek. Önce Ankara'yı bir şehir haline getirsin. Ondan sonra Mahmudiye'yi düşünsün. Mahmudiye’li zaten CHP’yi tercih etmiş. Şimdi daha kuvvetli, daha fazla CHP’yi tercih edecek. Oy verecek.”

    ‘AK PARTİ’YE OY VERİRSENİZ 301 MADENCİNİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN İKTİDARIN GÜNAHINA ORTAK OLUR’

    Kamer Genç ise Başbakan Erdoğan’ı eleştirdi. Soma’da yaşanan maden faciasına dikkat çekti.
Genç, Başbakan’ın Soma’da bir madenciye attığı tokadın aslında Türkiye'deki 76 milyonun suratına indiğini kaydetti. 301 madencinin ölümüne ise ilgili olarak ise “O maden patronuyla Tayyip Erdoğan yakın dostlar. İstanbul'da o işçilerin ölümüne neden olan, yatırımları yapmayarak orada tasarruf yapan İstanbul'da 80 bin metrekarelik kaçak kısmı olan inşaatı yapmış ve orada çalınan paralarla 301 vatandaşımız şehit olmuştur. İşte Mahmudiyeliler AKP'ye oy verirse o 301 vatandaşımızın o şekilde ölümüne neden olan o siyasi iktidarın günahlarına ortak olmuş olurlar.”

    Bu arada, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, seçimler öncesinde Mahmudiye’nin çok sayıdaki sokağını asfaltladı. Atçılık diyarı olan ilçenin girişine Mahmudiye yazan tabela ile bir at heykeli dikti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.