Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Tanrıkulu’nun Cizre İçin Komisyon Kurulması Talebi

ANKARA (İHA) – TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun Cizre için komisyon oluşturulması talebiyle ilgili TBMM Başkanlığının doğrudan yapılabilecek bir işlemi bulunmadığını ancak Meclis araştırması...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ANKARA (İHA) – TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun Cizre için komisyon oluşturulması talebiyle ilgili TBMM Başkanlığının doğrudan yapılabilecek bir işlemi bulunmadığını ancak Meclis araştırması komisyonu kurulmasının mümkün olduğunu bildirdi.
TBMM Başkanlığına başvurarak, Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde yaşanan terör olayları nedeniyle yaşanan tahribatın araştırılması için bölgede inceleme yapmak ve alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla parlamentoda grubu bulunan siyasi partilerden oluşan bir komisyonun kurulmasını isteyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’na TBMM Başkanı İsmail Kahraman cevap verdi.
Tanrıkulu’nun talebine İsmail Kahraman’ın cevabi yazısında, “İlgili dilekçenizle, Cizre ilçesinde terör olayları nedeniyle yaşanan toplumsal tahribatın araştırılarak alınması gereken önlemlerin ortaya konulması amacıyla, TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin katılımıyla bir parlamento heyeti oluşturulması ve yerinde incelemelerde bulunması talep edilmektedir. Anayasa’nın 98’inci maddesinde, belli bir konuda bilgi edinebilmek için Meclis araştırması açılabileceği hüküm altına alınmıştır. İlgi dilekçenizde yer alan inceleme heyetinin oluşturulması hususunda TBMM Başkanlığı olarak doğrudan yapılabilecek bir işlem bulunmamakla birlikte, Anayasa’nın 98’inci ve İçtüzüğün 104’üncü maddelerindeki usul takip edilerek bir Meclis araştırması komisyonu kurulması mümkündür. Ayrıca, söz konusu dilekçeniz insan hakları bağlamında değerlendirilmek üzere İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na gönderilmiştir” ifadeleri kullanıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.