Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Tanrıkulu’ndan Eğitim-Sen’e ziyaret

CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, açığa alınan öğretmenlere destek için geldiği Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi’nde yaptığı açıklamada, “Eğer Anayasa Mahkemesi kendi içtihadına sahip çıkarsa,...

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2016 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2016 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, açığa alınan öğretmenlere destek için geldiği Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi’nde yaptığı açıklamada, “Eğer Anayasa Mahkemesi kendi içtihadına sahip çıkarsa, kendi geleneğine sahip çıkarsa, kendi anayasasına sahip çıkarsa bu KHK’lar yüzde 100 iptal edilecek” dedi.
Tanrıkulu, beraberinde CHP Diyarbakır İl Başkanlığı yönetimi ile beraber Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi’ni ziyaret etti. Burada, açığa alınan öğretmenlerle görüşen Tanrıkulu, daha sonra basın açıklaması düzenledi. Tanrıkulu, bir darbe girişimini hep beraber boşa çıkardıklarını söyledi. Diyarbakır’da, Ankara’da İstanbul’da, her yerde darbe girişimine karşı çıktıklarını belirten Tanrıkulu, kendilerinin darbenin ne anlama geldiğini bildiklerini ve bu nedenle de darbe girişimini boşa çıkardıklarını dile getirdi.
“KHK’nın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne gideceğiz”
Önceki gün 11 bin 285 öğretmenin açığa alındığını hatırlatan Tanrıkulu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu öğretmenler, ayın 19’unda öğrencileri ile buluşamayacak. Uygulamaların tümü bir gün mutlaka yargıdan dönecektir, AİHM’den, Anayasa Mahkemesi’nden dönecektir. Biz her koşulda adalet mücadelesini, her koşulda hukuk ve her koşulda barış mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz. Bu açığa alma işlemi Kanun Hükmünde Kararname’ye dayalı olarak yapılmıştır. KHK’nın kendisi anayasaya aykırıdır ve süresi içerisinde dayandıkları KHK’nın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne gideceğiz. Anayasa Mahkemesi’nin 90’lı yıllarda bizim müracaatlarımızla oluşturduğu içtihatlar var, 430 ve 434 sayılı KHK ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararlar var o kararlar halen Anayasa Mahkemesi’nin sayfasında duruyor. Eğer Anayasa Mahkemesi kendi içtihadına sahip çıkarsa kendi geleneğine sahip çıkarsa, kendi anayasasına sahip çıkarsa bu KHK’lar yüzde 100 iptal edilecek. Çünkü KHK’nın kendisi meclisin verdiği yetki ile sınırlandırılmadı. Yani darbe gerekçesi ile ilgili bir KHK değil bu. İki etkisi OHAL ile ilgili değil. Dolayısıyla bu nedenlerle Anayasaya aykırı olduğu için anayasanın 121. maddesine aykırı olduğu için mutlaka iptal edilecek ve bütün bu işlemlerin dayanağı ortadan kalkacak.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.