Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Tanrıkulu’dan TSK’nın Darbe Açıklamasına Destek

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Türkiye’de hiç kimse demokrasi dışı bir yönteme girişemez, ordu da girişemez. Türkiye’de darbe dönemi kapanmıştır ve darbeye karşı en büyük karşıtlığı Cumhuriyet Halk Partisi gösterecektir"...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Türkiye’de hiç kimse demokrasi dışı bir yönteme girişemez, ordu da girişemez. Türkiye’de darbe dönemi kapanmıştır ve darbeye karşı en büyük karşıtlığı Cumhuriyet Halk Partisi gösterecektir" dedi.
Tanrıkulu, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. 16 Ağustos 2015 tarihinden itibaren Güneydoğu’da ağır insan hakları ile karşı karşıya kalındığını ifade eden Tanrıkulu, "2002-2015 yılları arasında bütün bu çatışmalı dönemde ölen sivil sayısı 222’dir. 16 Ağustos 2015-18 Mart 2016 döneminde ise ölen sivil sayısı 310’dur. 180 kişi evinin sınırları içinde top mermisi, ateşli silahla yaşamını yitirmiştir. 50 kişi Cizre’de olmak üzere 79 kişinin cenazesi otopsi yapılamamıştır, tanınmaz haldedir" ifadelerini kullandı.
Yaşanan dönemin "Cumhuriyet döneminin en kanlı dönemi" olduğunu savunan Tanrıkulu, "Türkiye bu krizi yaşamaya devam etmektedir. Güvenlikçi anlayışla, yakıp yıkan anlayışla ülkenin bu meselesinin, Kürt meselesinin çözülmesi mümkün değildir. Hendekle, barikatla, şiddetle de, terör eylemleriyle de Kürt meselesi çözülmez. Çözüm yeri 4-5 yıldır ifade ediyoruz Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir, parlamentodur. Parlamentonun bütün vatandaşlara güven verebilecek mekanizmayı başlatması lazım" şeklinde konuştu.
Tanrıkulu, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Anayasa’ya aykırı bir şekilde 6 bin 500 parsele el koyulduğunu iddia etti.
Genelkurmay Başkanlığı’nın darbe iddialarına ilişkin açıklamasını da değerlendiren Tanrıkulu, "Türkiye’de hiç kimse demokrasi dışı bir yönteme girişemez, ordu da girişemez. Türkiye’de darbe dönemi kapanmıştır ve darbeye karşı en büyük karşıtlığı Cumhuriyet Halk Partisi gösterecektir" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.