Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Tanrıkulu: “TOBB Başkanı Ana Muhalefet Partisi Ve Başkanından Özür Dilemelidir”

ANKARA (İHA) – CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “(Kılıçdaroğlu) Odalar ve Borsalar Birliği’ni muhalefete değil, kendi üyelerinin hukukuna sahip çıkmaya çağırmıştır. Bu nedenle derhal Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği...

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2016 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2016 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ANKARA (İHA) – CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “(Kılıçdaroğlu) Odalar ve Borsalar Birliği’ni muhalefete değil, kendi üyelerinin hukukuna sahip çıkmaya çağırmıştır. Bu nedenle derhal Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı ana muhalefet partisi ve başkanından özür dilemelidir” dedi.
TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu eleştirdi. Dün TOBB Genel Kurulu’nda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun konuşma yaptığını ve Türkiye’nin gerçeklerine dikkat çektiğini belirten Tanrıkulu, Hisarcıklıoğlu’nun haddini aşan şekilde Kılıçdaroğlu ve CHP’ye nezaketsiz biçimde cevap verdiğini söyledi. TOBB’un kamu kurumu niteliğinde olduğunu kaydeden Tanrıkulu, “Türkiye’nin en fazla üyeye sahip örgütüdür. Öncelikli görevi yasasında belirtildiği şekilde üyelerinin haklarını, hukuklarını, menfaatlerini iktidara karşı korumaktır. Ancak Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı maalesef iktidarın emrine girmiş, iktidarın mensubu gibi davranmayı kendine görev bilmiştir. Kapalı kapılar ardında kendisinin nasıl hizaya çekildiğini biliyoruz. Açık bir ortamda Genel Başkanımızın eleştirilerine, hatta ağır eleştirilerine bu şekilde tahammülsüz, etik, nezaket dışı cevaplar hiçbir biçimde kabul edilemez. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği üyeleri ve mensupları, bütün milletvekillerimizi aramaktalar. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanının nezaketsiz, haddini aşan sözlerine karşı tepkilerini milletvekillerine iletmekteler. Öncelikle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanını ana muhalefet partisi ve onun liderinden sizlerin huzurunda özür dilemeye çağırıyoruz. Hukuk devleti onlar için de gereklidir. Laiklik onlar için de gereklidir. Sermaye ve iş dünyasının güvencesi de hukuk devleti ve laikliktir” ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının hiçbir yerinde hakaret olmadığını söyleyen Tanrıkulu, “Eleştiri vardır. Odalar ve Borsalar Birliği’ni muhalefete değil, kendi üyelerinin hukukuna sahip çıkmaya çağırmıştır. Bu nedenle derhal Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı, ana muhalefet partisi ve başkanından özür dilemelidir” dedi.
Kılıçdaroğlu’nun başkanlık sistemine ilişkin eleştirilerinin sorulması üzerine Tanrıkulu, “7 Haziran’dan sonra 1 Kasım’a kadar sürecin nasıl işlediğini biliyoruz. 7 Haziran’dan sonra Türkiye bir ateş çemberine, kan gölüne dönüşmüştür. Türkiye’nin her yeri bir taziye evine dönüşmüştür. TBMM Genel Kurulu ölü evi gibidir. 1 Kasım’a giden süreçte Türkiye kanla, ölümle terbiye edilmeye çalışılmıştır. Ya kaos ya tek başına iktidar denerek Türkiye, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne mahkum edilmiştir. Şimdi de 1 Kasım’dan sonra Türkiye başkanlık sistemine ölüm ve kanla gidilmek istenmektedir. Daha fazla ölümle, kanla başkanlık rejiminin yolları döşenmek istenmektedir” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.