Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'li Tanrıkulu, Erdoğan'ın açıklamalarıyla ilgili HSYK'yı göreve çağırdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Danıştay’ın Galataport ihalesinin yürütmesini durdurmasını 'vatan hainliği' olarak nitelendiren Erdoğan’ın bu sözlerine Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) bir an önce cevap...

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2014 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2014 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Danıştay’ın Galataport ihalesinin yürütmesini durdurmasını 'vatan hainliği' olarak nitelendiren Erdoğan’ın bu sözlerine Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) bir an önce cevap vermesi gerektiğini söyledi. HSYK’nın bu açıklamaya tepkisiz kalmasının yargı bağımsızlığına yapılmış ikinci bir darbe olacağını vurguladı.

Yazılı bir açıklama yapan Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi’nde yaptığı konuşmada sadece kadınlara yönelik ayrımcı söylemde bulunmadığını, yargıyı da tehdit ettiğini ifade etti. Galataport ihalesinin yürütmesini durdurması üzerine konuşan Erdoğan'ın 'Ben ülkemde bu yargıya nasıl güveneceğim, inanacağım? Cumhurbaşkanı hıyanet-i vataniye içinde olursa suçludur. Peki yargıç hıyanet-i vataniye içinde olursa nedir?' açıklamasında bulunduğunu aktaran Tanrıkulu, şunları ifade etti: "Biz de soruyoruz; bir ülkenin cumhurbaşkanı yargıyı ihanetle suçluyorsa, yargı kararlarını vatan hainliği olarak yaftalıyorsa, o yargının bağımsızlığı söz konusu olabilir mi? Yargıçlar kararları yasalara göre verir, cumhurbaşkanın arzularına, ihale projelerine göre değil. Madem Erdoğan yargı kararlarına güvenmiyor, o zaman bu ülkede 'Cumhurbaşkanlığı Mahkemeleri' kurulsun ve savcılığı da hakimliği de avukatlığı da bizzat Erdoğan yürütsün. Beğenmediği her kararı vatan hainliği olarak yaftalayan bir kişinin cumhurbaşkanlığı yapma görevine haiz olmadığı çok açıktır. Erdoğan, yargıyı baskı altına alarak ülkedeki her türlü hukuksuzluğu meşru hale getirmek istemektedir. Dolayısıyla Danıştay’ın Galataport ihalesinin yürütmesini durdurmasını vatan hainliği olarak nitelendiren Erdoğan’ın bu sözlerine Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) bir an önce yanıt vermesi gerekmektedir. HSYK’nın bu açıklamaya tepkisiz kalması, yargı bağımsızlığına yapılmış ikinci bir darbe olacaktır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.