Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Susam: Zeybekci kenti suçlayacağına kendisine baksın

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye yüklendi. Zeybekci’nin, AK Parti Karşıyaka ilçe kongresinde sarfettiği, “İzmir’de vizyonsuzluk, parçalanmışlık var.” sözlerine sert tepki gösteren Susam, “İzmir’e...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye yüklendi. Zeybekci’nin, AK Parti Karşıyaka ilçe kongresinde sarfettiği, “İzmir’de vizyonsuzluk, parçalanmışlık var.” sözlerine sert tepki gösteren Susam, “İzmir’e ciddi bir haksızlık yapılıyor. Kenti suçlayacağına, dönsün kendisine baksın. İzmir’in vizyonu da birlikteliği de var.” dedi.

Milletvekili Susam, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve parti yöneticileri ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Bakan Zeybekci’nin sözlerinin İzmirlileri yürekten üzdüğünü ifade eden Susam, “Maalesef AKP yöneticilerinin alışkanlık haline getirdiği tavırlar var. Bu da İzmir’i aşağılamak. Kimisi ‘sümüklü böcek’ derken kimisi ‘kasaba’ der. Kimisi de belediye başkanı olarak hiç üstüne vazife olmamasına rağmen su ile ilgilenir. Sayın Zeybekci, tersine bir anlayışla kente destek verdiğini ifade ederken sözleri göstermiştir ki o da aynı sistemin bir parçasıdır. Yaptığı açıklamada, ‘Kentin vizyonu yok, parçalanmışlık var.’ ifadeleri vardır. İzmir, Türkiye’nin en çağdaş, en demokratik kentidir. İzmir’de dinamikler, Türkiye’ye örnek olacak niteliktedir. İzmir’de bölünmüşlük, parçalanmışlık yoktur. Kenti bölmek, parçalamak isteyen AKP anlayışı vardır. Bunu da dışarıdan transfer ettiği bakanlar vasıtasıyla yapmaktadır.” diye konuştu.

‘ZEYBEKCİ'YE ÖNERİLER’

Susam, Bakan Zeybekci’ye şehrin gelişmesi için yapılması gerekenlerle ilgili önerilerde bulundu: “İzmir’in tüm dinamikleri bunları kendilerine anlatıyorlar ama arkadaşlarımızın anlamak, dinlemek ve çözüm bulmak yerine yaptıkları tek şey var, o da, ‘İzmir'i bize teslim edin, yoksa yatırım yok’ anlayışıdır. İzmir, liman kentidir. Limana yatırım yapılması isteniyor. İzmir Limanı’nda dip taraması yapılması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin talepleri de ortadadır. İzmir’in liman kenti olması, yük ve liman taşımacılığının birlikte olması Ege Bölgesi’ne faydalı olacaktır. İzmir, birçok iktidarın kentleri geliştirme çalışmalarından nasibini alamamıştır. İzmir’de ileri teknoloji üniversitesi niye kuruldu? Kent vizyonunu ortaya koydu. Daha dar alanlarda yapılabilirdi ama büyük alan kuruldu. Ar-ge üssü ve silikon vadisi model çalışması başlamıştır ama ben TBMM’de Bilim Sanayi ve Teknoloji Komisyonu’nda iki bakana söyledim. Eski Bakan Nihat Ergün, benim önerimi görünce kendi ili İzmit’e yatırımları götürdü. İzmir, kendi sanayicisinin bilgi ve birikimi sayesinde Türkiye’nin ihracatı yapan ilidir. Yanında Manisa’ya teşvik vererek, yatırımdan mahrum bıraktılar. Manisa ile İzmir arasında sınır var. Bağyurdu ile Turgutlu arasında bir dere var. Yatırımcı Hakkari, Şırnak yerine oraya gidiyor. Bu kesinlikle siyasal bir tavır alıştır. İktidar, ‘Oy verirsen seni âbad ederim, vermezsen süründürürüm’ anlayışıyla hareket ediyor.”

Şehrin sağlık konusunda ön planda olması gerektiğini anlatan Susam, yarımada bölgesinde sağlık merkezlerinin kurulmasının önüne engel çıkarıldığını iddia etti. Susam, “Biz daha önce, kent modada tasarım merkezi olsun dedik. Bu konuda da bir şey yapılmadı. Ayrıca yenilenebilir enerji merkezi olsun önerisine de bakılmadı. Bunu yapmak yerine, ruhsat avcılarına kenti teslim ettiler. Çantacıların eline bıraktılar.” dedi.

‘BU SÖZLER AKP'NİN ZİHNİYETİNİ GÖSTERDİ’

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın, Kınık ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, “Cumhurbaşkanımız'ı devlet başkanı yapacağız.” sözlerini de eleştiren Susam, “Bu sözler, AKP’nin zihniyetini göstermiştir. Onlar, ‘Her şey benden olsun, her şeyi ben denetleyeyim’ istemişlerdir. İzmir’e müdahale etmeyin. İzmir’e iyilik yapmak istiyorsanız önerilere bakın. Kaynak yaratın, destek verin, kalkınmaya el atın. Artık yeter. İzmir’de en iyi yatırımcı, yerel yönetim anlayışı vardır. Siz yapmasanız da İzmir, gelişmeye ve büyümeye devam edecektir. İzmir’in vizyonu da birliği de beraberliği de vardır. Hükümetin İzmir’e yatırım yapma niyeti yoktur.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.