Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'li Serter: Kürtçe korsan okullar Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne gözdağıdır

CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter, Kürtçe eğitim vereceği söylenen korsan okulların Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne gözdağı olduğunu söyledi.     Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Serter, Güneydoğu'da...

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2014 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2014 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter, Kürtçe eğitim vereceği söylenen korsan okulların Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne gözdağı olduğunu söyledi.

    Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Serter, Güneydoğu'da Kürtçe eğitim vereceği öne sürülerek açılan korsan okulların yeterince gündeme getirilmediğine dikkat çekti. Aslında olayın çok vahim olduğunu vurgulayan Serter, "Bu bölge Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sınırlarının dışındaymış gibi Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na tabi değilmiş gibi orada ayrı bir hukuk varmış gibi fiili durum yaratılarak PKK'nın da desteği ile anadilde eğitim adı altında Kürtçe eğitim veren okullar açılıyor." diye konuştu.

    Bunun açıkça bir anayasa ihlali olduğunu dile getiren Serter, konunun hükümet tarafından görülmemesinin, terör örgütüne çözülme süreci için verilen açık bir taviz olduğunu savundu. Anadilin aile içinde ya da kurslarda öğretilebileceğini, açılan söz konusu okullarda ise Kürtçe eğitim verilmesinin amaçlandığını belirten Serter, "Sözde okullarda bu dersleri verecek öğretim kadroları da yok böyle bir müfredat ve eğitim termonolojisi de yok. Bu sözde okulların açılması Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne gözdağıdır. Çocukların korsan okullarda eğitime tabi tutulması, onların kurban edilmesi anlamına gelir. Diyelim ki bu çocuklar bu okullarda 4 yıl okudular. Sonra diploma alamayacaklar ve Türkçe öğrenemeyecekler. Bu okullar, çocukların yaşamını çalmaktır. Bu olaya hükümetin, Başbakan'ın, Milli Eğitim Bakanı'nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'nın el atması gerekir. Onlar bizim çocuklarımız. Onların geleceğini yok etmeye kimsenin hakkı yoktur." şeklinde konuştu.

    Eğitim sendikalarının da sessiz kaldığını anlatan Serter, hükümetin eğitim politikasının yanlış olduğunu ifade etti. Karma eğitimin sonlandırmak istendiğini, bunun bir örneğinin Sincan İmam Hatip Lisesi'nde yaşandığını dile getiren Serter, sınıfların, kantinlerin ve öğretmenlerin de bu kapsamda ayrıştırıldığını ileri sürdü. Yeni Türkiye'nin kız ve erkek çocukların bir araya getirilmeyeceği, zorla din eğitiminin dayatılacağı bir Türkiye olacağını iddia etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.