Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'li Serter: AKP, toplumu yüz yıllar öncesine döndürmek istiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Nur Serter, "Bugün 'dindar ve kininin davacısı bir gençlik yetiştirin' emrini veren Recep Tayyip Erdoğan sayesinde eğitim sistemi, işte bu çağ dışı 19. yüzyılın bile yaşamadığı...

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2015 02:01
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2015 02:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP'li Serter: AKP, toplumu yüz yıllar öncesine döndürmek istiyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Nur Serter, "Bugün 'dindar ve kininin davacısı bir gençlik yetiştirin' emrini veren Recep Tayyip Erdoğan sayesinde eğitim sistemi, işte bu çağ dışı 19. yüzyılın bile yaşamadığı gerici koşullara dönmüştür. Bu eğitim gericiliktir. AKP'nin amacı budur. AKP bu toplumu yüz yıllar öncesine döndürmek istiyor." dedi.

Zonguldak Ereğli CHP İlçe Başkanlığı tarafından Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda 'Türk Milli Eğitimin sorunları ve çözüm önerileri' konulu söyleşi düzenlendi. Söyleşiye konuşmacı olarak CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Nur Serter katıldı.

CHP'li Serter, AK Parti'nin, eğitimde yaptığı değişikliklerle ülkeyi yüzyıllar öncesinde döndürmek istediğini öne sürdü. Nur Serter, "Bugün 'dindar ve kininin davacısı bir gençlik yetiştirin' emrini veren Recep Tayyip Erdoğan sayesinde eğitim sistemi, işte bu çağ dışı 19. yüzyılın bile yaşamadığı gerici koşullara dönmüştür. Hiç öyle kibarlığa falan gerek yok. Bu eğitim gericiliktir. AKP'nin amacı budur. AKP bu toplumu yüz yıllar öncesine döndürmek istiyor. Nereden biliyoruz. Kendisi söylediği için biliyoruz. Recep Tayyip Erdoğan sadece yüz yıllık değil, iki yüz yıllık dönemin gerisinden seslendi topluma ve söyledi de. Niye iki yüz yıl? Meşrutiyeti de kabul etmiyor. Gülhane Hattı Hümayunu'nun, Tanzimat'ı da kabul etmiyor. Neyi kabul ediyor? Hayali nedir? Hayali hilafet dönemidir. Hem de su katılmamış olan hilafet dönemidir. Hilafete su, Tanzimat'la enjekte edilmeye başlandı. O dönemi Osmanlı'nın tarih araştırmacılarının kitaplarını okursanız Tanzimat'la birlikte Osmanlı, o katı anti laik dönemden çıktı, yarı laik döneme girdi" dedi.

YAVUZ SULTAN SELİM İSMİ 3. KÖPRÜYE NEDEN VERİLDİ?

Serter, yapımı devam eden köprüye Yavuz Sultan Selim isminin verilmesiyle ilgili ise şunları söyledi: "Yavuz Sultan Selim'in Hilafeti Osmanlıya getirdiği andan başlayıp Tanzimat Fermanı'na kadar olan dönem Recep Tayyip Erdoğan'ın baş tacı ettiği dönemdir. O yeni köprünün adının Yavuz Sultan Selim olmasının sebebi sadece Alevilik mesajı falan değildir. Hilafeti getiren padişah olması sebebiyle o köprünün adının Yavuz Sultan Selim olması. İşte o dönemin ışığında kalan her şeyin ama her şeyin reddeden bir anlayış, eğitim sisteminden başlayarak toplumun, çocuklarımızın kılcal damarlarına enjekte ediliyor. Genetik yapısı değiştiriliyor. Genetik yapıyı işte ilkokul ve ya anaokulundan başlarsanız kısa sürede değiştirirsiniz zannediyor. Zannediyor ama, başaramayacak. Asla başaramayacak. İzin vermeyeceğiz. İzin vermeyeceksiniz. Hiç kimse Türkiye'nin Orta Çağ karanlığına geri götürülmesine izin vermeyecektir. O dönüştürdüm dediği kafalar da, o değiştirdiğim dediği zihinlerin de pek çoğu çağdaş Türkiye'nin kendilerine sağladığı nimetlerin pekala bilincindedir. O ne yaparsa yapsın, o küçücük bebeklerin bile kalbinde yer alan Ata'sını Atatürk'ünü oradan söküp çıkarıp atamayacaktır. Attırmayacağız arkadaşlar"

Söyleşiye Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Ereğli Önceki Dönem Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, partililer ve İlçe halkı katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.